sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Liikkeellä sanan innoittamana!

Lähdin matkalle eilen 18.2. klo 7.30 ja olin kotona Kuusamossa samana päivänä klo 21.15. Kemijärvellä tilaisuudet alkoivat klo 10.00 ja Rovaniemellä klo 15.00. Molemmissa kaupungeissa pidin raamatuntutkistelun, saarnan ja vuosikokouksen, joten ohjelmaa riitti. Pakkanen oli lauhtunut sopivaksi keliksi ajella. Luonto oli kaunista katsella. Poroja ja muitakaan eläimiä ei ollut tiellä. Tie oli kyllä joissakin paikoissa liukas ja sen tähden piti ajella varovaisesti. Kiitos Herralle varjeluksesta ja kiitos teille esirukouksista.

"Heti kun aloit rukoilla, lähti liikkeelle sana ..." (Dan. 9:23.) Tämä ajatus rohkaisee meitä rukoilemaan. Jumalalla on asioihimme ratkaisu valmiina, vaikka meillä olisi miten suuria ongelmia tahansa. Kun rukoilemme Jeesuksen nimessä, niin saamme uskoa ja luottaa siihen, että rukoukset kuullaan taivaan pyhäkössä ja sana lähtee liikkeelle. Jos rukousvastauksia ei tule heti, se ei merkitse sitä, ettei rukouksiamme ole kuultu. Jumalalla on oma tarkoituksensa viivytyksiinkin, joten meidän on hyvä tyytyä hänen tahtoonsa levollisella mielellä. Sana lähtee liikkeele heti, kun alat rukoilla. Kiinasta ja Japanista kuulemamme lähetyskertomus vahvisti myös tämän totuuden.

Eilisen raamatuntutkistelun aihe oli: "Sapatin Herra". Saarnatekstini oli Kol. 1:12-23. Tämä teksti vahvistaa vakuuttavalla tavalla Jeesuksen arvovallan luojana ja lunastajana. "Hänen väityksellään luotiin kaikki, kaikki mitä on taivaissa ja maan päällä, näkyvä ja näkymätön, valtaistuimet, herruudet, kaikki vallat ja voimat. Kaikki on luotu hänen kauttaan ja häntä varten. Hän on ollut olemassa ennen kaikkea muuta, ja hän pitää kaiken koossa". (Kol. 1:16,17.) Kaaosteoria ei voi pitää paikkansa, koska maailmakaikkeudessa on hyvä järjestys. Taivaankappaleilla ja suurilla galagseilla on omat tarkat kiertoratansa ja aikataulunsa. Luomakunnassa näkemämme riitasoinnut ovat paholaisen aikaansaannosta. Paholainen on kaiken kaaoksen ja epäjärjestyksen isä, ei Jumala. Rauha on vahvistettu maan päällä ja taivaissa Jeesuksen veren kautta, jonka hän vuodatti ristillä. Kun suuri taistelu päättyy ja syntiä ja syntisiä ei enää ole. "Koko maailmakaikkeus on puhdas. Sama sopusoinnun ja ilon sykintä tuntuu läpi koko suuren luomakunnan. Hänestä, joka kaiken on luonut, virtaa elämää, valoa ja iloa rajattoman avaruuden kaikkiin maailmoihin. Pienimmästä atomista suurimpaan maailmaan kaikki oliot, elolliset ja elottomat, julistavat himmentämättömässä kauneudessaan ja täydellisessä ilossaan, että Jumala on rakkaus." (ST s. 655.). Jeesus on hyvä kuningas ja hallitsija, jonka alamaisuudessa on ilo palvella. Olin eilen liikkeellä sanan innoittamana! Eilen minua innosti myös se, että eräs kuulija teki kasteratkaisun. Merkitsimme kalenteriin kastepäiväksi 12.5.2012. Kaste suoritetaan, jos Herra suo, Kuusamon Adventtikirkossa. Kastepäivä merkittiin näin kauaksi kevääseen, koska ystäväpariskunta matkustaa ennen sitä Australiaan ja viipyy tuolla matkalla pari kuukautta.

2 kommenttia:

Jeesuksen tunteminen kirjoitti...

Kiitos virvoittavasta tarinastasi:
Sapatti yhdistää luojamme yhteyteen ihmiset.
Se samalla yhdistää rakkauden, Koska sapattina on lupa tehdä hyvää. siksi se on myös ilon päivä.
Itse iloitsen Sapatista suunattomasti Silloin saan astella Pyhäkköön Jumalan palvelukseen ylistämään Herraani. Se on myös Lunastuksen muisto merkki.

Kiitos merkittävästä kase ratkaisusta. Saakoon 3 Enkelin sanoma tuoda kokonaan suuren ilon jonka rofetian henki synnyttää. Ilm.14 Luku.
Saakoon Jumala laki olla myös rakas niin kuin se ilmaistaan Ps.119.
Siunauksin Ari Hyyppä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Ari ennätti ensimmäisenä kommentoimaan matkakertomustani eiliseltä matkaltani. Tekstisi paljastaa sen, että elät hengellisen elämäsi ensirakkauden aikaa. "Joka uskoo minuun, 'hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat', niin kuin kirjoituksissa sanotaan." (Joh. 7:38.)