keskiviikko 31. elokuuta 2011

Sieniä ja leikkimökin piirustuksia ihmettelemässä

Eilen huomasin nurmikolla melko ison ryppään valkoisia sieniä. Ajattelin, että ne voivat olla myrkyllisiä. Hain sienikirjan ja tunnistin siitä, että kyseessä oli suomumustesieni. Nimen perässä oli kolme tähteä, joten ne antoivat hyvän viestin. Sieni on herkullinen ja sen voi paistaa pannulla, samalla tavalla kuin tatitkin. Otimme niitä muutamia ja paistoimme sipulin kera. Olipa hyvän makuisia perunan kera. Terhokin otti niitä muutamia ja aikoi myös maistaa. En ole vielä kuullut, mitä hän oli pitänyt mausta.

Tällä viikolla sain leikkimökin piirustukset. Hannu Hiltula piirsi ne minulle. Jospa se olisi pihassa lasten ilona ensi kesänä. Ajattelin kysyä, että voisikohan ammattikoulun rakennuspuolen oppilaat tehdä sen oppilastyönä?

2 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Valkoiset sienet herättävät yleensä minussakin epäluuloja, mutta noiden mustesienten syötävyyteen törmäsin siiinä vaiheessa, kun sain vietnamilaisoppilaita. Heidän perheissään osataan käyttää hyväksi kaikkea syötävää, mitä luonnosta löytyy. Noiden lisäksi esim. jauhosavikkaa, jota itse olen tottunut pitämään "rikkaruohona".
Pitäisi ehtiä ja jaksaa sienimetsään, hyvää, terveellistä ja edullista ruokaa keräämään. Samalla voisi kerätä puolukoita.

Paavo Hautala kirjoitti...

Anne tykkää kovasti sienestämisestä ja sienistä. Minustakin sienestäminen on mukavaa. Se on jännittävämpää kuin marjastaminen.
Pakkaseen on jo kertynyt vuoden sienitarpeet ihan reilusti. Marjoja emme ole juurikaan saaneet. Onneksi pakkasessa on vielä edellisen kesän satoa.