keskiviikko 17. elokuuta 2011

"Herra kuulee, mitä he sanovat"!

"Yöllä Paavali näki näyn. Makedonialainen mies seisoi hänen edessään ja pyysi: "Tule meren yli tänne Makedoniaan ja auta meitä." Kun Paavali oli nähnyt tämän näyn, me hankkiuduimme heti lähtemään Makedoniaan, sillä ymmärsimme, että Jumala oli kutsunut meidät julistamaan evankeliumia siellä" (Ap.t. 16:9,10.)

Jumala tietää ihmisten elämän tilanteen ja kun he rukoilevat ja pyytävät apua, niin Herra aloittaa auttamisprosessin ja tuo avun, kun sitä kipeimmin tarvitaan. Herra tuntee ihmisten mielet ja tietää olisiko olemassa joku ihminen juuri sinua varten? Ehkä Herra auttaa sinua suoraan, mutta hänellä saattaa olla joku ihminen, joka on sopiva rohkaisemaan sinua. Jumalan kaitselmus johdattaa ihmisiä yhteen ja Jumala muodostaa työpareja tai työryhmiä, joiden avulla hän vie työtään eteenpäin. Apu voi tulla nopeasti, mutta se voi tulla myös aikojen päästä.

Mikä on sinun elämän tilanteesi? Rukoiletko, että Jumala lähettäisi sinun luoksesi jonkun ihmisen, joka auttaisi sinua? Ehkä olet jo kauan aikaa rukoillut apua elämääsi, mutta et ole vielä saanut rukousvastausta. Toivottavasti et ole heittänyt pois toivoasi. Rohkaisen sinua jatkamaan rukoustasi. Uskon, että Herra tulee auttamaan sinua ihmeellisellä tavalla, kun uskot ja luotat Jumalaan.

Tilanteesi voi olla sellainen, että saatat olla se henkilö, jonka Herra lähettää jonkun toisen luo antamaan hänelle sitä apua, mitä hän tarvitsee. Jumala käyttää ihmisiä toistensa auttamiseen. On tärkeä kuunnella Jumalan puhetta, samalla kun puhumme hänelle itse.

Ei kommentteja: