sunnuntai 14. elokuuta 2011

Kristillinen koulu Kuusamoon!

"Koko elinaikani minä ylistän Herraa, Jumalalleni minä laulan ja soitan niin kauan kuin elän" (Ps. 146:2.)

Jokaisen ihmisen pitäisi tehdä tällainen päätös jo lapsena. Jokaisen vanhemman olisi suunnattava lasten ajatukset Jumalaan. Laulaminen ja soittaminen ovat voimakkaita vaikuttajia, jotka vaikuttavat sydämen ajatuksiin ja asenteisiin. Kun ihmiset kertovat uskoon tulemiseen vaikuttavista asioista, niin hyvin usein kuulee sanottavan, että äidin laulut ovat olleet sysäys Jumalan luo. Äiti onkin lapsen ensimmäinen opettaja. Kun lapsen isä yhtyy äidin kanssa Jumalan ylistämiseen, niin lapsen saama kontakti Luojaansa ja Lunastajaansa on niin voimakas, että se vaikuttaa lapsen koko elämään.

Laulut ja soitot, joiden lähteenä ei ole Jumala, vievät ihmistä poispäin Jumalasta. Paholainen tietää hyvin kuinka suuri vaikutus laululla ja soitolla on ihmisen mieleen, sen tähden hän on täyttänyt median sellaisilla sävelillä ja sanomilla, joiden vaikutukset vieraannuttavat ihmiset Jumalan armon ja rakkauden ilmapiiristä.

Kodin lisäksi koulun ja seurakunnan tulee tukea vanhempien työtä kristillisessä kasvatuksessa. En tiedä minkälainen tilanne kouluissamme on tällä hetkellä, kun sitä tarkastellaan kristillisen kasvatuksen näkökulmasta? Saavatko lapsemme kristillistä koulukasvautusta "tavallisissa" kouluissa enää lainkaan, tai onko se vain hyvin vähäistä? Pelkään, että kristillisyydestä on vain "muistot" jäljellä. Olisi hyvä, jos jokaisella paikkakunnalla olisi ainakin yksi kristillinen koulu. Tässä on meille rukousaihe.
Seuraava projekti voisi olla kristillisen koulun perustaminen Kuusamoon!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kannatettava projekti!