perjantai 5. elokuuta 2011

Ruohonleikkurin terä osui rautaputkeen ja katkesi

Suvi, Toni, Jessica ja Vilma lähtivät tänään kotiinsa, Ouluun. Jessican sylissä oleva kettu sai lujan rutistuksen. Se näyttääkin olevan nyt mieluinen kaveri.
Toni tuli päivällä ja ehdimme viedä Mazdan huoltoon. Huolletulla autolla oli mukava lähteä liikenteeseen. Elokuun lopulla se pitää katsastaa.

Eilinen päivä oli sadepäivä. Otin silloin viikatteen esille, teroitin sen ja niitin tien luiskan. Naapuri jatkoi niittämistä omalta puoleltaan. Kun leikkasin ruohonleikkuukoneella, niittämisen jälkeen, ja siistin näin pientareen, niin terä osui rautaputkeen ja se katkesi. Naapuri vei leikkurin korjaamoon, koska minun peräkärryni oli Terhon luona. Kävin hakemassa peräkärryn ja vein sillä kaatopaikkakuorman. Tänä aamuna sää oli niin kylmä, että piti laittaa lämmintä vaatetta ylle. Päivää kohden ilma lämpeni tosi paljon. Päivästä tulikin lopulta helteinen. Iltapäivällä sää näytti niin hyvältä, että otin maalipurkin ja pensselin esille ja maalasin keinun valmiiksi. Kylläpä keinusta tuli kaunis. Se aivan häikäisee kirkkaassa auringonpaisteessa. Valkoinen väri sopii kalusteisiin hyvin. Ympärillä olevat kukat ja kasvit tulevat hyvin esille.

1 kommentti:

Paavo Hautala kirjoitti...

Eilen sain korjatun ja huolletun leikkurin käyttööni. Kylläpä kone teki hyvää jälkeä ja ruoho katkesi mainiosti uudella terällä. Moottorin käyntikin oli muuttunut paljon pehmeämmäksi, eikä vanha leikkuri rämissyt, niin kuin ennen. Huoltamisella on tärkeä merkitys olkoon kyseessä sitten kone tai ihminen.
Sain nurmikon leikattua juuri ennen kaatosadetta.