maanantai 28. helmikuuta 2011

Jumala on varannut omilleen suuren perinnön

"Mutta nöyrät perivät maan, he saavat osakseen onnen ja rauhan." (Ps. 37:11. UKR)
"Autuaita ovat kärsivälliset: he perivät maan." (Matt. 5:5. UKR)
"Autuaita ovat hiljaiset, sillä he saavat maan periä." (Matt. 5:5. VKR) Näissä jakeissa puhutaan perinnöstä. Perintö annetaan lahjana, sitä ei ansaita. Jumalan, omilleen antama perintö on hyvin suuri ja arvokas. Sen saajat eivät riitele ja moiti perinnön tähden. Kaikki ovat hyvin onnellisia, tyytyväisiä ja varmaankin yllättyneitä saamaansa perintöön.
Nöyrät, hiljaiset ja kärsivälliset perivät maan. Näillä sanoilla ilmoitetaan, minkälaiset ihmiset ovat "perinnönjaolla". Jumalan suunnitelma Hänen lapsilleen ylittää kaikki ennakko-odotukset. Perintö koskee uutta maata, ei siis tätä vanhaa, joka palaa poroksi. Onni ja rauha ovat täydellisiä vasta uudessa maassa. Hiljaiset ja nöyrät ihmiset eivät pidä suurta ääntä itsestään. He antavat kaikesta kiitoksen ja kunnian Jumalalle, koska he tietävät, että kaikki hyvä tulee Häneltä, Hänen armostaan, suurena lahjana.
"Häneltä me saamme perinnön, joka ei turmellu, ei tahraannu eikä kuihdu. Se on varattuna teille taivaassa, ja voimallaan Jumala varjelee teidät uskossa, niin että te saavutatte pelastuksen, joka on valmiina saatettavaksi ilmi lopunaikana. Siksi te riemuitsette, vaikka nyt jouduttekin jonkin aikaa kärsimään monenlaisissa koettelemuksissa." (1. Piet. 1:4-6.)
Lopun aikana tarvitsemme hyvin paljon kärsivällisyyttä, uskoa ja luottamusta Herraan ja Hänen sanaansa. Meidän on kärsivällisesti ja vahvasti pidettävä kiinni Jumalan käskyistä ja Jeesuksen uskosta, niin kuin Raamattu opettaa. Vastustajamme, paholainen, on meille ihmisille hyvin kateellinen, koska hän on menettänyt taivaan perintöosansa. Hän tietää, että Jeesuksen omilla on taivaassa perintö tallella ja sen luovuttamisen aika on jo lähellä. Hän tietää myös sen, että hänellä on enää vähän aikaa omille konnantöilleen. Älä anna hänen juoniensa pettää sinua. Pidä tiukasti kiinni Kristuksesta ja Hänen sanastaan, ettei paholainen riistäisi sinulta ikuista perintöosaasi.

Ei kommentteja: