keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Nuori matkailija Kuusamossa

Tässä muutamia mietteitä Kuusamossa lomaansa viettävän nuoren matkailijan näkökulmasta.
Paavo: Miten lomasi on sujunut?
Valtteri: Ihan mukavasti. Olin Rukalla sunnuntaista tiistaihin, tulin tänään aamupäivällä takaisin Kuusamoon. Nyt on odottamassa yökoulu Terhon koululla.
Paavo: Oliko Rukalla paljon porukkaa?
Valtteri: Olihan siellä. Nyt kun on etelässä hiihtoloma, niin moni varmaan halusi tulla tänne laskettelemaan.
Paavo: Näitkö ketään tuttuja?
Valtteri: Kyllä. Laskin kaikki päivät nurmijärveläisen kaverini kanssa, ja yövyin hänen perheensä vuokraamalla mökillä. Myös muutamia muitakin tuttuja sattui silmiin.
Paavo: Jälleen tuli todistetuksi, että Suomi on pieni maa. Sanoit, että olet menossa yökouluun. Oletko aikaisemmin ollut yökoulussa?
Valtteri: Olin kerran ala-asteella. Sieltä ei oikein muuta jäänyt mieleen kuin että söimme hampurilaisia ja katsoimme jääkiekko-ottelua.
Paavo: Kuusamossa on tällä hetkellä melko kylmää. Haittaako se lomailemista?
Valtteri: Ei se haittaa kovinkaan paljon. Etelässä sai jo totutella pakkasiin, kun sielläkin oli sellaiset -20 astetta ennen lomalle lähtöä.
Paavo: Miten Mikael reagoi tuloosi?
Valtteri: Mikael oli varmaankin iloinen saadessaan taas leikkikaverin. Hän oli kuulemma jo kaipaillut minua kovasti... Huomasin, että Mikael oli oppinut laskemaan ykkösestä eteenpäin oikeilla kirjaimilla. Nyt hän sanoi esimerkiksi yksi, ei ytsi, niin kuin viimeksi.
Paavo: Mitä haluaisit vielä kokea Kuusamossa?
Valtteri: Jos vielä saisin nähdä Terhon koulun, ajaa Mikaelin mönkijällä ja päästä luistelemaan, olisin varsin tyytyväinen lomaani.
Paavo: Eiköhän nuo asiat järjesty!

Valtteri lähettää terveisiä kotiin ja tutuille!

1 kommentti:

Terho kirjoitti...

Morjens! Oli mukava, kun olit Kuusamossa. Hienosti pärräilit mönkijällä. Nähdään taas ensi kesänä Nuorten Seikkailuleirillä. Tsemppiä loppukevään opiskeluihin.