sunnuntai 13. helmikuuta 2011

"Heitä jo taakkasi pois!"

"Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon." (Fil. 4:6.)
Jos me noudattaisimme tätä kehotusta, niin monet tarpeettomat huolet jäisivät meiltä pois. Murehtiminen ja huolehtiminen kuluttavat elinvoimiamme. Jeesus esittää kysymyksen: "Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa?
Oikea vastaus tähän kysymykseen on: ei kukaan! Murehtiminen voi päinvastoin lyhentää elämän pituutta, koska murehtiminen lisää stressiä ja liiallinen stressi altistaa meidät erilaisille sairauksille. Jumala on luvannut pitää omistaan huolen. Hän tietää mitä me tarvitsemme ja mikä on meille hyväksi. Vaikka Jumala tietää kaiken mitä tarvitsemme, Hän kehottaa meitä kuitenkin saattamaan Jumalan tietoon kaikki tarpeemme. Miksi Hän toimii näin? Hän kehottaa meitä toimimaan näin, hengellisen kasvumme tähden. Rukoileminen, anominen ja kiittäminen vahvistavat jumalasuhdetta. Ne lisäävät uskoa ja luottamusta, koska meidän täytyy jättää asiamme uskossa Hänen käteensä. Sana "mistään" on hyvin rohkaiseva sana, sillä se pitää sisällään kaiken. Onko sinulla tällä hetkellä joku huolen aihe? Uskon, että on, sillä niitä on kaikilla ihmisillä. Rohkaisen sinua viemään tämän aiheen juuri nyt, Jumalan tietoon, rukoillen, anoen ja kiittäen. Jos huolesi on niin suuri, että et jaksa enää rukoilla, niin voit pyytää esirukousta. Blogillani on esirukouksille oma sivu, löydät sen 2.5.2009 kohdalta. Samalla kun viet Herran eteen omat huolesi, niin muistathan viedä myös lähimmäisesi huolet Jeesuksen sydämelle, sillä "Hyväätekevä sielu tulee ravituksi, ja joka muita virvoittaa, se itse kostuu." (San. 11:25 VKR.) "Joka toista ruokkii, syö itse kyllin, joka tarjoaa vettä, saa itse juoda." (San. 11:25 UKR.)
Kuormien kantaja on meitä lähellä. Kaikki kuormamme on jo kannettu ristillä, joten "Heitä jo taakkasi pois!"

Ei kommentteja: