tiistai 15. helmikuuta 2011

Oletko Jeesuksen läheinen ystävä?

"Abraham uskoi Jumalan lupaukseen, ja Jumala katsoi hänet vanhurskaaksi", ja hän sai nimen Jumalan ystävä." (Jaak. 2:23 UKR.)
"Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi", ja häntä sanottiin Jumalan ystäväksi." (Jaak. 2:23 VKR.)
Jeesus sanoi: "Te olette ystäviäni, kun teette sen minkä käsken teidän tehdä." (Joh. 15:14 UKR.) "Te olette minun ystäväni, jos teette, mitä minä käsken teidän tehdä." (Joh. 15:14 VKR.)

Näissä jakeissa tulee esille uskon kautta vanhurskauttaminen ja sen hedelmä, kuuliaisuus Jumalan käskyille.
Jos uskomme Jumalaan, niin se ei vielä merkitse sitä, että uskomme Jumalaa. Paholainen uskoo Jumalaan (tietää, että Jumala on), mutta hän ei usko Jumalaa eli tottele Häntä. Sellainen usko, johon ei liity hedelmänä kuuliaisuus Jumalan käskyille, ei ole pelastavaa uskoa. Tiedollisella - ja kokemusperäisellä uskolla on suuri ero. Jumalan lupaukseen uskominen merkitsee Jumalan lupauksen varassa elämistä. Aabraham eli Jumalan lupauksen varassa uskon kautta. Jumalan ystävä on sellainen ihminen, joka on kuuliainen Jumalan käskyille ja elää uskon elämää Jumalan sanaan luottaen! Aabraham oli tällainen ihminen.

Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut." (Joh. 15:15 UKR.)
Tässä on kaksi sanaa: palvelija ja ystävä. Palvelija voi palvella isäntäänsä pakosta, velvollisuudesta, rahasta tai etuoikeudesta, kiitollisuudesta ja rakkaudesta. Jos palvelija palvelee isäntäänsä etuoikeudesta, kiitollisuudesta ja rakkaudesta, niin todennäköisesti hänestä on tullut isännän hyvä ystävä. Meistä tulee Jeesuksen läheisiä ystäviä, kun me palvelemme Häntä etuoikeudesta, rakkaudesta ja kiitollisuudesta Hänen rakkautensa ja uhrinsa tähden, puolestamme. Oletko Jeesuksen läheinen ystävä vai seuraatko Häntä taempaa. Johanneksen ja Pietarin kokemukset ristin tapahtumien aikana antavat meille opetuksen Jeesuksen seuraamisesta. Pietarin seuratessa Jeesusta taempaa, johti hänet lankeemukseen. Johannes pysytteli Jeesuksen lähellä loppuun asti. Hän sai nimen: rakkain opetuslapsi.

3 kommenttia:

Ari Hyyppä. kirjoitti...

lempeä katseen kosketus ?

Minä toivon että olet jäljellä kun aurinko nousee
kun, yöstä tulee päivä Halutko minut sillon ?

Koska haluan avautua sinulle kun aurinko nousee kun, on täysikuu haluatko sinä kuunella sillin?
Yhä tuoksuu rakkaus ja toivosta tulee usko.
Yhä puhaltaa tuuli, joka rauhoittaa.
Minä haluan aina antaa sinulle aikaa, että otat vastaan minun kaipaukseni, Ja minä toivon että sinä olet tuki, silloin kun minun uskoni on heikko.
Vaikka minä tiedän että se on vaikeaa, kun aurinko nousee kun kaikki on paljastettu valmiiksi voitko silloin katsoa minua?

Minä toivon että olet jäljellä, kun aurinko nousee, kun yöstä tulee aamu.
Tahdotko rakastaa silloin.

Jeesuksen opetuslapsista oli tulut hyvin läheisiä ystäviä.
Nuo kaksitoista uskoivat ,että Jeesus oli luvattu Messias , joka hallitsi Isrelia ja toisi rauhan koko maailmalle.
( Nykyaika. 22/2010. s.26)

Raamatussa on täynnä lupauksia, jotka muistuttavat meitä siitä ,että pysyvä onni löytyy uskosta Jumalaan ja hänen suunnitelmiensa noudattamisesta. Onnellinen se ,Jonka auttaja on Jaakobin Jumala ,on onnelinen se, joka turvaa Herraan.

Ystävyys on todellista Rakkautta!
Ari Hyyppä. Iloisin katsein kohti kirkkautta .

Anonyymi kirjoitti...

Hei taas.
Kiitos Paavo kommentoinnista Jeesuksen läheisestä ystävästä,niin se on, tunnemmeko
todella Jeesuksen ystävänä
vai Raamatun kertomusten henkilönä.
Onko Hän sydänystävämme.
Hän haluaa sitä kovasti.
Olemmeko antaneet Hänen vallata kokonaan sydämemme.
Näitä voimme itsekukin miettiä omalta kohdaltamme.
Siitä olen varma että kun annamme Hänen
valloittaa sydämemme se ystävyys pitää
Hänen puoleltaan aina.
Onhan Jeesus sanonut:"Minä olen teidän kanssanne joka päivä,
maailman loppuun asti,ja taivaan kodissa
saamme olla aina yhdessä,emmekä eroa koskaan.

Eeva-Kaisa.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Arille ja Eeva-Kaisalle hyvistä kommenteista. Olette Jeesuksen sydänystäviä ja viette evankeliumia eteenpäin omalla paikallanne.