torstai 3. helmikuuta 2011

Tietokonepaketista nousi paksu savu

Tänään eräs ystäväperhe koki pienen yllätyksen. He saivat käytetyn pöytätietokonepaketin, johon kuului myös tulostin. Ajatus uusista laitteista antoi toivoa mukavaan netti-työskentelyyn. Erityisesti uusi tulostin oli tervetullut ajatus. Kun laitteet oli kytketty yhteen, tuli niiden toimivuuden testaamisen aika. Silloin tapahtui jotain odottamatonta. Virran kytkemisen jälkeen laitteista nousi paksu savu ja huoneeseen tuli paha haju. Ikkunan piti olla monta tuntia auki, että hajun sai pois. Kaikki laitteet oli heitettävä romun keräykseen. Onneksi ei syttynyt tulipaloa eikä kukaan saanut sähköiskua. Jäin miettimään, että olikohan varastossa kauan säilytetyt koneet kostuneet sisältä niin paljon, että kosteus synnytti oikosulun.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noin voi käydä myös ihmisille ,pois heitettäväksi , jos ei kanna puhdasta hedelmää !
Vain olemalla kuuliainen Jumalan käskyille sekä rakastaa luojaa sekä lähinmäisään kuin Jeesus antoi selkeän esikuvan.

Ihminen täytyy hengellisesti päivittää selä asettaa vahvat virustorjuntat ,sekä vahva palo muuri. Käskyillään ja niiden periaateilla Jumala suojelee ihmisiä toistensa pahuudelta.

Siunauksin Ari Hyyppä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Ajatukset tietokoneiden virustorjuntajärjestelmistä ja palomuureista antavat hyvän hengellisen opetuksen.
Me ihmiset olemme kuin eläviä "tietokoneita", joita paholainen yrittää tuhota.
Tietokoneet toimivat sinne syötettyjen ohjeiden ja ohjelmien avulla. Jos päivitykset eivät ole kunnossa, niin virukset voivat tuhota tiedostot ja tietokone "saastuu". Saastunut tietokone levittää viruksia myös muihin koneisiin.

Jumalan sana ja rukouksen etuoikeus suojelevat "koneemme komentokeskuksen", sydämemme, synnin viruksilta. Jeesuksen veri puhdistaa saastuneet "koneet" hyvin tehokkaasti.

Anonyymi kirjoitti...

amen!Miten paljolta pahalta vältyttäisiinkään,jos uskovat eivät kertoisi erimielisyyksistään muille, vaan keskustelisivat niistä ,keskenään kristillisen rakkauden hengessä! kuinka moni sielua saastuttava katkeruuden juuri tulisikaan kitketyksi,kuinka läheinen ja hellä side muodostuisikaan rakkauden yhdistämien Kristuksen seuraajienvälille!

( lainaus kirjasta vuori-saarna ,E.G. White)
Rakkaus suojelee saastumiselta ! Siunaten Rakkaudella: Ari Hyyppä.