sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Sapatti on tarkoitettu yhteyden ja ilon päiväksi!

Tämän neljänneksen lähetyskertomukset tulevat Euro-Afrikan osastosta. Kolmannentoista sapatin lahjalla tuetaan
1. Kirkon rakentamista kahdelle monietniselle ryhmälle Brysseliin Belgiaan.
2. Kirkon rakentamista romaniseurakunnalle Bulgariaan.
3. Lähetyskoulun laajennusta ja uudistamista Portugalin Madeiralla.

Euro-Afrikan osastoon kuuluvat seuraavat maat:
Bulgaria,Espanja, Etelä-Saksa, Italia, Itävalta, Pohjois-Saksa, Portugali, Ranska-Belgia, Romania, Sveitsi, Trans-Välimeri, Tsekki-Slovakia.
Tällä alueella on 2 530 adventtiseurakuntaa, joissa on yhteensä 176 247 jäsentä. Väkiluku koko alueella on 596 017 000. Romaniassa on eniten seurakuntamme jäseniä 67 482.

Timoteus perehdytti meitä eilen romanikulttuuriin lähetyskertomuksen aikana. Hän oli pukeutunut mustaan nahkaliiviin romanimiesten tapaan ja opetellut muutaman sanan romanien kieltä. Kuulimme hyviä uutisia herätyksestä romanien keskuudessa. Tämä kansa on kokenut kovia aikoja. Valtaväestön osoittama syrjintä ja ennakkoluuloinen kylmä kohtelu on jättänyt syviä haavoja tämän etnisen vähemmistön edustajiin. Haavojen parantuminen vie paljon aikaa. Jeesuksen kautta parantuminen on mahdollista.

Evankeliumi kuuluu kaikille kansoille ja meidän tehtävämme on julistaa sitä kaikkialla maailmassa.

Kuukkeli-kerhon alkuaikoina 90-luvun alussa kerhossamme kävi muutamia romanilapsia, jotka ovat nyt aikuisia. He ovat muuttaneet Kuusamosta muualle asumaan. Lapset olivat iloisia, kauniita, reippaita ja musikaalisia. Joulukuvaelmassa he esiintyivät itämaan tietäjinä. Tämä osa sopi heille erittäin hyvin. He osallistuivat myös Raamattu-seminaareihin. Joidenkin romanien kanssa kävin Raamattukursseja myös kirjeitse. Lämpimät terveiset kaikille teille, jotka tunnistatte tästä kirjoituksesta itsenne. Herran siunaus levätköön yllänne edelleenkin!

Todistussapatti innosti useita sisaria ja veljiä tulemaan eteen kertomaan kokemuksiaan Herran kanssa. Tilaisuuteemme toi oman piristyksensä oululainen nuori mies Jarkko, joka toimi viittomakielen tulkkina kuulovammaiselle Liisa Sammalpengerille.

Jumalanpalveluksen jälkeen meillä oli ruokailu ja yhteisöllisyyttä vahvistavaa seurustelua. Raamattutietovisa ja lintubongauspeli kiinnostivat meitä kaikkia. Erikoista oli se, että sama pöytäkunta voitti molemmat kisailut. Onnittelut heille!

Sapatti on tarkoitettu yhteyden ja ilon päiväksi! Saimme kokea tämän todeksi sapattina 10.4.2010 Kuusamon kirkossamme! Kiitos kaikille, jotka olitte mukana! Ilman Jeesusta ja teitä tämä ei olisi ollut mahdollista!

Ei kommentteja: