perjantai 2. huhtikuuta 2010

Draama jatkuu ...

KERTOJA: Opetuslapset näkivät Jeesuksen kasvoilla verisen tuskanhien jälkiä, ja he joutuivat pelon valtaan. He eivät voineet käsittää hänen sielunsa tuskaa. --- Jumalan Pojan inhimillinen luonto värisi tuona koetushetkenä. Hän ei rukoillut, ettei hänen opetuslastensa usko horjuisi, vaan hän rukoili oman kiusatun ja ahdistetun sielunsa puolesta. Nyt oli tullut kauhea hetki, jolloin maailman kohtalo ratkaistaisiin. Ihmiskunnan kohtalo oli vaakalaudalla. --- Tehtyään päätöksensä hän vaipui kuin kuolleena maahan, josta oli osittain noussut. Missä olivat nyt hänen opetuslapsensa, asettaakseen hellästi kätensä nääntyvän Mestarin pään alle ja kostuttaakseen hänen otsaansa, joka todella oli niin runneltu, ei enää ihmisenkaltainen? Vapahtaja polki viinikuurnan yksin, eikä yhtään ihmistä ollut hänen kanssaan. Mutta Isä, Jumala, kärsi yhdessä Poikansa kanssa.

LAULU: Via dolorosa, ensimmäinen säkeistö
LAPSIKUORO: Vieraalla maalla kaukana

KERTOJA: "Kristus ei antanut henkeään, ennen kuin hän oli suorittanut sen työn, jota hän tuli tekemään. Kuolinhetkellään hän huudahti: "Se on täytetty"! Taistelu oli voitettu. Voittajana hän pystytti lippunsa ikuisille kukkuloille. Koko taivas riemuitsi Vapahtajan voitosta. Saatana oli lyöty ja tiesi menettäneensä valtansa. Enkeleille ja lankeamattomille maailmoille huuto: "Se on täytetty!" oli hyvin tärkeä. Se merkitsi heille kuten meillekin, että suuri lunastustyö oli täytetty. He osallistuivat meidän kanssamme Kristuksen voiton hedelmistä".

LAULU: Lauantai

NIKODEMOS JA JOOSEF ARIMATIALAINEN: Ottavat Jeesuksen alas ristiltä ja hautaavat hänet Joosefin perhehautaan.

LAULU: Taivaan kellot

HERODES: Saapuu valtaistuimelleen palvelijansa kanssa.

ROOMALAINEN SADANPÄÄMIES: Saapuu paikalleen valtaistuimen lähelle.

PILATUS, PILATUKSEN VAIMO JA PALVELIJA: Saapuvat omalle paikalleen.

YLIPAPPI JA YLIPAIN PALVELIJA: Saapuvat omalle paikalleen. Tämä ryhmä toimii ristin tapahtumien kuulustelijoina ja tiedustelijoina.

HERODES: (Huutaen) ensimmäiset todistajat tulkaa sisään!

Ei kommentteja: