sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Kruunusta kiinni pitäminen on Jeesuksesta kiinni pitämistä!

"Minä tulen pian. Pidä kiinni siitä, mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi kruunuasi." (Ilm. 3:11.)

Jeesus on antanut tämän lupauksen takaisintulostaan yli 2000 vuotta sitten ja se toteutuu varmasti ajallaan. Jumalan aikataulussa tuhat vuotta on kuin yksi päivä, joten hänen tulonsa tapahtuu pian, vaikka meistä saattaa tuntua, että tämä tapahtuma viivästyy tai ei toteudu ollenkaan.

Mistä meidän pitäisi pitää kiinni, ettei meiltä vietäisi ja otettaisi pois voitonseppelettä ja meille varattua kruunua?

Filadelfian seurakunnalle lähetetyssä kirjeessä sanotaan:

"Sinä olet tarkoin seurannut sanaani ja kestänyt, ja siksi minä puolestani tarkoin varjelen sinua ja pelastan sinut siitä koetuksen hetkestä, joka kohtaa koko maailman ja panee koetteelle maan asukkaat." (Ilm. 3:10.)

Jumalan sanasta ja uskosta kiinni pitäminen on Jeesuksesta kiinni pitämistä. Kun meillä on Jeesus, niin meidän pitää pitää hänestä kiinni, ettei paholainen vie meiltä iankaikkista elämää. Luopumuksen, vainon ja ahdistuksen aikana meillä on suuri vaara luopua uskostamme. Koko maailmaa on jo kohdannut monenlaiset koetukset ja ne tulevat lisääntymään suureen ahdistukseen saakka. Eksytys tulee olemaan niin ankara, että jopa valituilla on vaara eksyä ja luopua uskosta. Sanan tunteminen ja sen tarkka seuraaminen on totuudessa vaeltamista ja Jeesuksesta kiinni pitämistä. Rakkaus totuuteen saa voimansa sanasta ja pitää meidät lähellä Herraa ja antaa voimaa kestää lopun aikana. Nyt on aika tarkistaa uskomme perusteet sanan kautta. Isien perinnäissäännöt, olettamukset, toisten ihmisten vakuuttelut totuudesta, ihmeet ja tunnekokemukset eivät suojele meitä eksytykseltä. Meillä pitää olla omakohtainen sanan tuntemus ja pelastuskokemus Jeesuksessa säilyttääksemme kruunun, joka on meille varattuna taivaassa. Kruunusta kiinni pitäminen on Jeesuksesta kiinni pitämistä!

Ei kommentteja: