tiistai 24. huhtikuuta 2018

Hengessä ja totuudessa vaeltaminen vie perille!

"Olkaa lujia ja rohkeita! Älkää pelätkö älkääkä säikkykö heitä, sillä Herra, teidän Jumalanne, kulkee itse teidän kanssanne. Hän ei jätä teitä eikä hylkää teitä." (5. Moos. 31:6.)

120-vuotias Mooses rohkaisi näillä sanoilla Israelin kansaa, kun se valmistautui menemään Kanaanin maahan. Mooses tiesi, ettei hän itse voinut enää kulkea kansan edellä, mutta hän tunsi Jumalan ja tiesi, että Herra on väkevä ja hän vie kansansa perille.

Tähän lupaukseen mekin voimme luottaa. Lujuus ja rohkeus eivät perustu meidän omiin mahdollisuuksiimme vaan Herran mahdollisuuksiin. Jumalan mahdollisuudet ovat rajattomat. Hän antaa meille mahdollisuuksia mennä eteenpäin rohkeasti ja luottavaisesti, koska hän itse kulkee kanssamme koko tien. Eteemme tulee usein vaikeuksia, mutta meidän ei tarvitse säikähtää niitä, eikä joutua pelon ja epätoivon valtaan. Jumala on suuri armossaan ja rakkaudessaan. Paljon suurempi kuin mikään muu voima. Kun luotamme häneen koko sydämestämme, niin pelko katoaa. Uskon kautta tapahtuu kaikki ihmeet, mutta Jumalan aikaansaamien ihmeiden toteuttaja on aina meidän Herramme Jeesus Kristus. Paholaisen tekemät ihmeet eksyttävät ihmiset poispäin Kristuksesta.

Jumalan kansa on saapunut taivaallisen Kanaanin rajalle ja odottaa pääsyä uuteen maahan. Tiedämme, että viimeiset suuret taistelut odottavat meitä. Vihollinen ei päästä meitä perille ilman vastarintaa. Hän pyrkii estämään meiltä pääsyn kirkkauden valtakuntaan ja uuteen maahan saatanallisella voimallaan ja raivollaan käyttäen suuria tunnustekoja ja ihmeitä. Hän tekee tämän jopa Jeesuksen nimessä. Pyhän Hengen voiman ja Jeesuksen nimen ja veren suojassa olemme kuitenkin vahvempia kuin vihollisemme. Jeesus ei jätä eikä hylkää meitä, kun luotamme häneen. Jumalan sanan voima karkoittaa paholaisen tieltämme. Sana ja rukous ovat väkeviä aseita, joita paholainen ei voi tehdä tyhjäksi. Sanan tulee olla puhtaana sydämessämme. Valheeseen sekoitettu sana on voimaton vastustamaan pahan valtaa, mutta totuus kestää lujana, koska se edustaa Kristusta, kaikkea sitä mitä hän on ja mitä hän tekee. Valheen henki piiloutuu totuuden hengen taakse ja eksyttää ne, joiden sanan tuntemus on pinnallinen. Jumalan tahdon tekeminen raivaa tien totuuden luo, joka on Jeesus Kristus. Hengessä ja totuudessa vaeltaminen vie perille!

Ei kommentteja: