sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Nöyränä Jumalan edessä!

"Hän on ilmoittanut sinulle, ihminen, mikä on hyvää. Mitä muuta Herra sinulta vaatii, kuin että teet sitä, mikä on oikein, rakastat laupeutta ja vaellat nöyrästi Jumalasi edessä?" (Miik. 6:8.)

Jos Raamatun ilmoitus hylätään, niin ihmiset eivät tiedä mikä on hyvää, eivätkä he osaa erottaa pahaa ja hyvää toisistaan. Pahaa sanotaan hyväksi ja hyvää pahaksi, siellä missä ilmoitus puuttuu. Se mikä meistä tuntuu hyvältä, ei sitä välttämättä ole. Tunteet eivät ratkaise hyvän hyvyyttä ja pahan pahuutta, niin kuin ei makuaistikaan paljasta ruoan terveellisyyttä. Vain Jumalan ilmoitus on luotettava tietolähde hyvästä ja pahasta. Hyvän ja pahan välillä tehdyt kompromissit ovat vieneet ihmiskunnan suuren enemmistön harhaan, pahan tekemisen puolelle. Hyväntekijöistä on suuri puute. Hyväntekeväisyystyötä ei pitäisi jättää yhteiskunnan tai järjestöjen vastuulle. Jokaisen ihmisen pitäisi olla lähimmäisilleen hyväntekijä.

Jumalan armon ja rakkauden vaikutus meissä ohjaa valintojamme oikeaan suuntaan. Kristuksen vanhurskauteen puettu ihminen haluaa vaeltaa, kuten hän vaelsi ja tehdä sitä mikä on oikein Herran silmissä. Jeesus rakasti laupeutta ja se vaikutti kaikessa, mitä hän oli ja mitä hän teki. Jos me rakastamme Jeesusta ja haluamme seurata hänen opetuslapsinaan, mekin rakastamme laupeutta ja se vaikuttaa siellä missä kohtaamme ihmisiä. Meissä asuva ylpeys vastustaa Kristuksen nöyryyttä, eikä halua vaeltaa Jumalan edessä kuunnellen häntä. Jumalan edessä nöyrtynyt ihminen kiinnittää oman heikkoutensa Kristuksen vahvuuteen ja elää hänessä uskon elämää. Kristuksen vanhurskauden hedelmässä vaikuttaa armo ja totuus. Tämän Pyhän Henki on meille ilmoittanut ja antanut rakkauden kautta Kristuksessa.

Ei kommentteja: