torstai 12. huhtikuuta 2018

"Uusi sydän ja uusi vahva Henki"!

Synnin ikävät seuraukset ovat saaneet monet tunnustamaan sen, että he ovat tehneet syntiä, mutta he eivät kuitenkaan ole halunneet tehdä parannusta ja luopua synneistään vaan ovat jatkaneet synnin harjoittamista kuten ennenkin. Raamatussa on joitakin selviä varoittavia esimerkkejä tällaisista ihmisistä. Esim. Eesau, Bileam, Juudas Iskariot ja Faarao tiesivät tehneensä syntiä, mutta he eivät katuneet sitä, eivätkä luopuneet siitä vaan jatkoivat kapinallista elämäänsä rangaistuksista ja nuhteluista huolimatta. Tällainen käytös on paatumuksen merkki. Pyhän Hengen aikaansaama synnintunto johtaa kääntymykseen ja parannukseen. Mieli muuttuu Pyhän Hengen vaikutuksesta ja elämässä näkyy todellisia muutoksia asenteessa ja elämän valinnoissa. Pietari vetosi kuulijoihinsa ja sanoi, että "Kääntykää --, jotta syntinne annettaisiin anteeksi" ja myöhemmin "Katukaa siis syntejänne, jotta ne pyyhittäisiin pois". (Ap.t. 2:38 ja 3:19.)

Todellinen synnintunto on Jumalan herättämä, joka johtaa hänen armonsa kautta uuteen elämään. Daavidin synnintunnustuksessa voidaan nähdä katumuksen ja parannuksen soveliaat hedelmät, joita Johannes Kastajakin halusi nähdä kasteelle tulevien elämässä.
Jumalan hyvyys ja rakkaus vetävät ihmisen parannuksen tielle, koska nämä saavat aikaan todellisen kaipauksen uudesta puhtaasta elämästä Jumalan yhteydessä. Kun ihminen ymmärtää, kuinka paljon Jeesus joutui juuri hänen syntiensä tähden kärsimään, niin sovituksen hinnan suuruus hämmästyttää ja tekee nöyräksi ja sanan alla araksi Herran edessä. Jos ihminen ei vastustele, niin hänet vedetään Kristuksen luo rakkauden voiman vaikutuksesta. Armo tulee suureksi siellä, missä ihminen on riisuttu pois omavoimaisuudesta ja ylpeydestä. Murtunutta sydäntä Herra ei hylkää! "Uusi sydän ja uusi vahva Henki" annetaan niille, jotka sitä kaipaavat ja pyytävät! Kiitos Jeesus veresi voimasta!

Ei kommentteja: