maanantai 2. huhtikuuta 2018

"Sillä jota Herra rakastaa, sitä hän kurittaa"!

"Ajatelkaa häntä, joka niin paljon kesti syntisten vastustutusta itseään kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi rohkeuttanne."
"Kärsimys on teille kasvatusta; Jumala kohtelee teitä kuin lapsiaan. -- Jumala kurittaa meitä tosi parhaaksemme, että pääsisimme osallisiksi hänen pyhyydestään. Mikään kuritus ei tosin sillä kertaa näytä olevan iloksi vaan murheeksi, mutta jälkeenpäin se antaa hedelmänään vanhurskauden ja rauhan niille, joita on sen avulla harjoitettu." (Hepr. 12:3,7,10,11.)

Meidän ei pitäisi ajatella, että Herran antama kuritus on meille rangaistus pahoista teoistamme vaan, että se on meille kasvatusta, että kulkisimme oikealla tiellä ja varjeltuisimme synnin seurauksilta. Jumalan kurituksessa on paljon rakkautta! Vanhurskauden ja rauhan hedelmä ei kypsy meissä ilman Herran antamaa kuritusta.

Vanhemmat joutuvat antamaan lapsilleen kuritusta, kun he ovat tottelemattomia ja tekevät pahaa ja vahinkoa. Kuritus ei tarkoita sitä, että vanhemmat vihaavat lapsiaan vaan sitä, että he rakastavat lapsiaan ja toivovat, että lapset kasvavat kunnon kansalaisiksi. Rakkaudessa annettu kuritus ei jätä lapsen sydämeen vihaa ja kaunaa. Vanhemmat voivat kuitenkin tehdä suuren virheen, jos he kurittavat lapsiaan vihassa ja kostaakseen heille omat virheensä. Nujerrettu tahto ja loukattu itsetunto jättävät syvät haavat lapsen koko elämään. Pahoinpitely ja väkivalta eivät ole rakkaudellista kuritusta. Vääränlainen kuritus katkeroittaa mielen ja erottaa lapset ja vanhemmat toisistaan. Tällainen kuritus on paholaisesta. Herran antama kuritus poistaa pahan ja lähentää suhdetta. Vanhurskauden ja rauhan hedelmä on täynnä nöyryyttä, rakkautta ja kuuliaisuutta. Tällaista luonteen kasvatusta me tarvitsemme ja kaipaamme.

"Koska meillä on ympärillämme näin suuri todistajien pilvi, pankaamme mekin pois kaikki, mikä painaa, ja synti, joka niin helposti kietoo. Juoskaamme kestävinä kilpailussa, joka on edessämme, katse kiinnitettynä uskon alkajaan ja täydelliseksi tekijään, Jeesukseen, joka edessään olevan ilon vuoksi kärsi ristin, häpeästä välittämättä, ja istuu nyt Jumalan valtaistuimen oikealla puolella. Ajatelkaa häntä, joka niin paljon kesti syntisten vastustusta itseään kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi rohkeuttanne." (Hepr. 12:1-3.)

Ei kommentteja: