keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Täydellinen uhri on tuonut täydellisen sovituksen!

"Jumalalle kelpaava uhri on särjetty henki; särjettyä ja murtunutta sydäntä et sinä, Jumala, hylkää." (Ps. 51:19.)

Tämä sana löytyy langenneen Daavidin katumuspsalmista. Jumalan puhuttelussa syntiin langennut Daavid murtui ja särkyi ja näki oman syntisyytensä. Nöyrästi hän tunnusti syntinsä ja katui pahoja tekojaan. Siunatun synnintunnustuksen seurauksena syntyi uusi elämä. Daavid sai armon ja anteeksiantamuksen kautta uuden mahdollisuuden elää. Hän sai autuuden ilon ja rauhan sisimpäänsä.

Särjetty henki on nöyrä henki, joka ei luota omaan voimaansa ja hyvyyteensä. Murtunut sydän etsii eheyttäjää ja parantajaa ja löytää tien Jeesuksen luo. Jeesus pystyy luomaan särkyneen astian tilalle uuden astian. "Särkynyt saviruukku" -laulu kertoo tämän totuuden koskettavalla tavalla. Jumala on antanut koko ihmiskunnalle uuden mahdollisuuden eheyteen Jeesuksen Kristuksen sovitustyön kautta. Sovitus Jumalan kanssa parantaa kaikki muutkin suhteet. Kenenkään ei tarvitse jäädä rikkinäiseksi, koska meillä on suuri sielun ja ruumiin lääkäri, jolla on lääke synnin sairauteen. Jeesuksen nimen ja veren voima parantaa särkyneet ja murtuneet sydämet täydellisesti.

Jeesus joutui kokemaan Isän hylkäämisen meidän tähtemme, jotta meidän ei tarvitsisi kokea Jumalan hylkäämistä syntiemme tähden. Tämä on hyvä uutinen, jonka kuuleminen ja vastaanottaminen tuo rakkauden, ilon ja rauhan sisimpäämme. Maailma ei voi tätä lahjaa meille antaa. Maailman tarjoamat lahjat näyttävät hyviltä. Ne lupaavat paljon, mutta pettävät niihin ihastuneet.

Meitä kehotetaan antamaan itsemme uhriksi Jumalalle.

"Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehotan siis teitä, veljet: Antakaa ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle mieluisaksi uhriksi. Tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne. Älkää mukautuko tämän maailmanajan menoon, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, jotta voisitte tutkia, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä." (Room. 12:1,2.)

"Olkaa siis Jumalan seuraajia niin kuin rakkaat lapset. Vaeltakaa rakkaudessa, niin kuin Kristuskin rakasti meitä ja antoi itsensä meidän puolestamme lahjaksi ja suloisesti tuoksuvaksi uhriksi Jumalalle." (Ef. 5:1,2.)

Jeesuksen antama uhri syntiemme tähden on täydellinen, jonka Isä Jumala hyväksyi ja hyväksyy meidän puolestamme. Tämän uhrin sovittamana me kelpaamme Jumalalle. Kiitos Herralle!

Ei kommentteja: