torstai 1. maaliskuuta 2018

Kaikkensa menettäneillä on toivoa!

"Hän kääntyy niiden rukouksen puoleen, jotka ovat menettäneet kaikkensa, eikä halveksi heidän rukoustaan." (Ps. 102:18.)

Kirjoitan tänään sanan niille, jotka ovat kokeneet suuren menetyksen ja ovat epätoivoissaan sen johdosta. Ihminen voi kokea menetyksiä monilla eri alueilla. Täydellinen romahtaminen fyysisellä, psyykkisellä, sosiaalisella ja hengellisellä alueella on rankka kokemus. Onnettomuudet itselle tai läheisille vie jalat alta. Kaikkensa menettänyt ajattelee, ettei elämästä tule enää mitään. Tällaisessa tilanteessa elämä voi mennä niin mustaksi, että ihminen päättää päivänsä oman kätensä kautta, kun kaikki toivo on kadonnut tai se on hukassa. On rohkaisevaa tietää, että kaikkensa menettänyt ei ole menettänyt rukouksen etuoikeutta. Kun kääntyy rukouksessa Jumalan puoleen, niin ei ole mitään menetettävää, vain voitettavaa. Jumala ei halveksi onnettoman ihmisen rukousta. Ihmiset voivat halveksia elämän raunioilla elävää onnetonta sielua. Tappion kärsineitä usein vieroksutaan ja heidät jätetään oman onnensa nojaan. Jumala ei tee näin. "Hän kääntyy niiden rukouksen puoleen, jotka ovat menettäneet kaikkensa". Kun kaikki omat mahdollisuudet on käytetty loppuun, niin Jumalan mahdollisuudet vasta alkavat. Jumalan mahdollisuudet ovat rajattomat. Hän käyttää niitä sinun hyväksesi, jos tulet hänen luokseen ja pyydät häneltä apua.

Kun Jumala katsoo alas maahan ja hän näkee tuskissaan vaikeroivia ihmisiä, hänen tulee heitä sääli, samalla tavalla kuin Jeesuksella, kun hän näki sairautta ja tuskaa. Jumalan sääli ei jätä häntä toimettomaksi. Hän tulee meitä lähelle ja ilmoittaa itsensä ja rakkautensa meitä kohtaan, niin että uskallamme olla hänen edessään avoimia. Sinun huokauksesi on kuultu taivaassa. Hän vapauttaa kuoleman lapset ja antaa elämän ja tulevaisuuden ja toivon. Herran kanssa et koskaan menetä kaikkea. Sinulla on hänen kanssaan kaikki, mitä tarvitset, ollaksesi eheä. Jeesus on vastaus rikkinäisyyteemme!

Ei kommentteja: