keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Jeesus on täydellinen lahja meille!

"Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä". (Jaak. 1:17.)

Paavali tunsi itsensä maailman suurimmaksi syntiseksi, koska hän oli vainonnut ja tappanut Jeesukseen uskovia. Hän koki itsensä turmeltuneeksi synnin orjaksi, vaikka hän olikin tehnyt parannuksen ja tullut uskoon. Hän kaipasi ja toivoi olevansa puhdas, mutta ei kyennyt omin voimin muuttamaan itseään. Kaikki ihmiset ovat samassa tilanteessa kuin Paavalikin. Kukaan ihminen ei kelpaa Isän edessä ilman Jeesusta. Meidät hyväksytään Jumalan edessä vain Jeesuksen työn ansiosta. Jeesus, Jumalan Karitsana, on ottanut pois maailman synnin.

Tieto Jumalan lain hyvyydestä ja pyhyydestä näyttää meille oman epävanhurskaan tilamme, mutta ei kykene muuttamaan sydäntämme vanhurskaaksi. Tarvitsemme joka hetki Kristuksen vanhurskauden puhtaan puvun, joka peittää, tuhlaajapojan isän viitan tavoin, saastaiset vaatteemme.

Mitä voimme siis tehdä, että kelpaamme Jumalalle?

Emme voi tehdä muuta kuin tulla sellaisena kuin olemme Jeesuksen luo. Tunnustaa hänelle syntimme ja pyytää ja anoa häneltä armoa ja anteeksiantoa ja uskoa häneen ja ottaa uskossa vastaan hänen lahjansa ja kiittää siitä. Antautuminen Kristukselle ja pysyminen hänessä uskon kautta on toivomme.

Synti toi kuilun ihmisen ja Jumalan välille, mutta Jeesus on tehnyt sillan tämän kuilun yli, niin että pääsemme takaisin Jumalan yhteyteen ja hänen ystävyyteensä. Kristus on yhdistänyt taivaan ja maan ja mahdollistanut myös sen, että Jumalan enkelit voivat tulla luoksemme, auttaa, lohduttaa ja palvella meitä eksyneitä, etsittyjä ja löydettyjä lampaita.

Jumalan rakkaus ihmistä kohtaan on käsittämättömän suuri. Koko taivas tyhjennettiin meidän tähtemme. Tänä pääsiäisenä saamme ihmetellä ja kiittää Jumalan suurta rakkautta ja kertoa tästä niille, jotka eivät ole vielä kuulleet tätä hyvää uutista!

Jeesus on täydellinen lahja meille!

Ei kommentteja: