keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Silmätikuksi joutuminen tietää ongelmia!

"Herran silmät näkevät joka paikkaan, ne pitävät silmällä hyviä ja pahoja." (San. 15:3.)

Silmälläpitäminen tuo meille monenlaisia mielikuvia. Pienten lasten kohdalla silmälläpitäminen merkitsee huolehtimista ja vaaroilta suojelemista. Silmätikuksi joutuminen tietää jotakin pahaa. Kukaan ei halua olla kenenkään silmätikkuna. Suojelun ja turvallisuuden tarpeessa olemme kaikki. Silmät paljastavat meille sen, onko katsoja puolellamme vai meitä vastaan.

Kaikkinäkevän Jumalan silmien alla olemme läpinäkyviä. Emme voi salata häneltä mitään. Mitä hän näkee, tekee hänet iloiseksi tai surulliseksi. Hyvä ilahduttaa, paha murehduttaa. Vanhurskaiden kasvot eivät punastu häpeästä, kun Herra katsoo niihin. Jumalattomien laita on toisenlainen, ne eivät kestä Herran katsetta.

Jumalattomat ihmiset pettävät toisiaan ja kätkevät pahan valheiden verhoon. Paatuneen sydämen puheet ovat sellaisia, että ne korostetusti vakuuttavat kuulijalle puhujan aitoutta ja rehellisyyttä. Valheen puhuja kehuu itseään luoden näin hyvän mielikuvan itsestään kuulijan ajatuksiin. Mitä enemmän ihminen puhuu toisista ihmisistä pahaa, sitä enemmän hän alkaa itsekin uskoa omiin valheisiinsa. Omiin vaheisiinsa kietoutunut ihminen on ajatustensa vanki. Hän ei enää erota sitä mikä on totta ja mikä valhetta. Rikostutkimuksissa henkilökohtainen kuulustelu on täkeä asia, koska silmät paljastavat kuulustelijoille sen, mitä sydämessä liikkuu. Ihmisten keksimät valheenpaljastuskoneet ovat tehokkaita, koska elimistön reaktiot tuovat esiin sellaisia asioita, mitä aistit eivät näe. Jumala ei tarvitse valheenpaljastuskonetta, koska hän itse näkee kaiken ja tietää kaiken.

Herra pitää silmällä sekä hyviä että pahoja. Jumalan tiedostot ovat aina päivitettyjä, ajan tasalla olevia. Ne antavat oikean ja rehellisen kuvan toimistamme, elämästämme ja luonteestamme. Kukaan ei voi niitä väärentää tai tuhota.

Kun Herra näkee oman vanhurskautensa viitan meidän suojanamme, hänen silmälläpitäminen merkitsee meille kaikkea hyvää. Kun näemme Herran kasvoissa armon, anteeksiannon ja rakkauden, kuten Pietari, niin tiedämme, että hän on meidän puolellamme, eikä meitä vastaan. Ajatus siitä, että Herra tietää ja näkee, rohkaisee meitä! Voimme olla varmoja hänen armostaan ja oikeudenmukaisuudestaan! Armo ja totuus tapaavat toisensa täällä, mekin tapaamme nämä Jeesuksessa Kristuksessa, hänen silmissään, sydämessään ja koko olemuksessaan!

Ei kommentteja: