tiistai 27. maaliskuuta 2018

Armosta pyhitettyjä!

"Jumala ei ole antanut määräystä, jonka perusteella syntisiä pidettäisiin kelvottomina ikuiseen elämään, vaan heidän oma sopimattomuutensa sulkee heidät taivaan ulkopuolelle. Jumalan pyhyys merkitsisi heille tuhkaksi polttavaa tulta. He haluaisivat kuolla, jotta heidän ei tarvitsisi katsoa silmiin Jeesusta, joka kuoli heidän puolestaan.

Meidän ei ole omin voimin mahdollista välttää synnin voimaa. Sydämemme on syntinen, emmekä pysty muuttamaan sitä. "Voiko saastaisesta tulla puhdas? Ei koskaan!" (Job. 14:4.) "Lihan pyrkimykset sotivat Jumalaa vastaan, sillä ne eivät alistu Jumalan lakiin eivätkä voikaan alistua" (Room. 8:7.)

Sivistys, hyvät tavat ja tahdonvoima auttavat meitä osaltaan toimimaan hyväksytysti, mutta ne eivät voi muuttaa vaikuttimia tai tehdä elämästä puhdasta. Vain ylhäältä saatu uusi elämä, sisimmässämme vaikuttava voima, voi muuttaa meidät syntisistä pyhiksi. Tämä voima on yhtä kuin Kristus. Ainoastaan hänen armonsa voi antaa elämän ja vetää meidät Jumalan ja pyhyyden yhteyteen." (TKL s. 14.)

Ei kommentteja: