perjantai 30. maaliskuuta 2018

Totuuden todistus totuuden puolesta kirkastaa Kristuksen!

"Sitä varten olen syntynyt ja tullut maailmaan, että todistaisin totuuden puolesta. Jokainen, joka on totuudessa, kuulee minun ääneni." (Joh. 18:37.)

Jeesus lausui nämä sanat Pilatukselle, joka kuulusteli Jeesusta pitkäperjantaina. Pilatus oli kiinnostunut tietämään, oliko Jeesus kuningas? Hän sai tietää, ettei Jeesuksen kuninkuus ollut tästä maailmasta vaan taivaasta.

Jeesus on niiden kuningas, jotka kruunaavat hänet kuninkaaksi sydämessään. Jumalan valtakunta on niiden sydämessä, jossa Jeesus hallitsee kuninkaana. Jeesus sanoi syntyneensä maailmaan totuuden todistajaksi. Jeesus ei ollut vain totuuden todistaja vaan itse totuus. Totuus vapauttaa ihmisen vääryyden kahleista.

Pilatusta sitoi ihmispelon kahle ja tämän maailman tarjoamat väärät lupaukset. Jeesus halusi vapauttaa hänet näistä kahleista.
Pilatus ei kuitenkaan rohjennut tunnustaa Jeesusta Herrakseen ja Vapahtajakseen vaan torjui hänet ja ruoskitti Jeesuksen ja päästi vapaaksi Barabbaan, joka oli rikollinen. Pilatus luovutti Jeesuksen ristiinnaulittavaksi. Jos Pilatus olisi ollut totuudessa, hän olisi kuullut Jeesuksen äänen ja uskonut sen olevan Jumalan ääni.

Jeesuksesta tehtiin pilkkakuningas. Hänen päälleen puettiin kuninkaallinen viitta ja päähän orjantappurakruunu. Kansa hylkäsi kuninkaansa ja antautui keisarin vallan alaisuuteen. "Ei meillä ole kuningasta vaan keisari", he sanoivat.
Kun ihminen luovuttaa sydämensä valtaistuimen tämän maailman hallitsijalle, hänestä tulee saatanan palvelija. Tämän valinnan seuraukset ovat järkyttävät. Tästä todistaa ihmiskunnan verinen historia.

Jeesus todistaa tänäänkin totuuden puolesta. Hänen todistuksensa on kirjoitettu Raamattuun. Raamattu on kokonansa totuus. Se on Jumalan puhetta meille. Kuuletko sinä tämän puheen? Ne, jotka vaeltavat Hengessä ja totuudessa, ottavat sanan todistuksesta vaarin ja uskovat sen sielunsa pelastukseksi. Totuuden todistus totuuden puolesta kirkastaa Kristuksen ja pelastaa ihmisen!

Ei kommentteja: