perjantai 23. maaliskuuta 2018

Kuulumisia

Torstaina 22.3. tulin Ouluun. Olin perillä tasan klo 20. Kolme tuntia meni ajaessa Kuusamosta. Tänään klo 13 oli Oulun Adventtikirkolla ruoka-avustuksen jako ja hartaus, sekä ruokailu. Puhuin sokeasta kerjäläisestä ja Sakkeuksesta. Sanoma kosketti kuulijoita. Tilaisuuden jälkeen menin erään seurakuntalaisen kanssa sairaalaan katsomaan kahta potilasta. Molemmilla potilailla oli suuria huolia terveydestään. He halusivat öljyllä voitelun ja rukouksen sairauksiensa paranemisen puolesta. Toisen potilaan äiti oli katsomassa tytärtään ja hänkin halusi rukouksen ja öljyllä voitelun puolestaan ja tuli siitä hyvin iloiseksi. Sairaala on todella sokkeloinen, mutta löysimme potilaat kyselemällä. Eräs sairaalan käytävällä tapaamani opastaja oli niin tutun näköinen, että kysyin häneltä, että olemmeko tavanneet jossakin ennen? Hoitohenkilökuntaan kuulunut hoitaja tai lääkäri sanoi, että maailma on kyllä niin pieni, että olemme voineet tavatakin jossakin aikaisemmin.

Käynnit olivat siunaavia puolin ja toisin. Vierailusta jäi hyvä olo. Toivottavasti paraneminen tapahtuu pian ja molemmat potilaat pääsevät kotiin. Jään odottamaan uutisia näistä henkilöistä ja heidän terveydentilansa kohentumisesta. Pyydän teidänkin esirukouksianne heidän puolestaan.

Kuusamosta eräs särkynyt ihminen soitti ja pyysi rukousta puolestaan. Tämä päivä oli särkyneiden sydänten päivä!

Sitten minulle soitti asuntoa vailla oleva henkilö, jolla on toive päästä kotiin ensi maanantaina. Ihmisillä on monenlaisia vaikeuksia ja koettelemuksia, vaikka elämmekin maailman onnellisemman kansan keskellä.

Ensi maanantaina on minun vuoroni mennä sairaalan korvaklinikalle. Kuuloni on huonontunut ja nyt tutkitaan, jospa tarvitsen kuulokojeen korvaani. Sitten ei tarvitse jatkuvasti kysellä, että mitä sinä sanoit?

Alkuviikosta naapuritalossamme tehtiin kattoremontti. Uusi peltikatto räystäskouruineen ja vesiränneineen valmistui kolmessa päivässä. Kun ammattimiehet tekevät työn, niin se onnistuu vaivatta. Katolle annettiin 50-vuoden takuu. Se riittää lastenlapsillekin, jos aika jatkuu.

Sitten vielä yksi kuuluminen. Mikael oli oman koulunsa hiihtokilpailussa toinen ja sai näin ollen hopeaa. Hän pääsi koulujenväliseen kisaan, jossa oli Kuusamon eri koulujen parhaat hiihtäjät, yhteensä 14 kilpailijaa. Tässä kisassa Mikael tuli viidenneksi ja hävisi neljännestä sijasta vain yhden sekunnin. Tämä oli hyvä sijoitus, koska Mikael ei ole harrastanut hiihtoa juuri lainkaan. Enemmän hän on ollut kiinnostunut frisbeegolfista. Mikael näytti minulle erään kerran hyvin urheilullisen miehen kuvan ja oli leikkauttanut hiuksensa samaan tyyliin hänen kanssaan. Kysyin Mikaelilta, että onko tämä mies hänen idolinsa? Sain myöntävän vastauksen. Mies oli Paul McBeth, joka on nelinkertainen frisbeegolfin maailmanmestari. Paul MCBeth vierailee ensi heinäkuussa Suomessa. Toivottavasti Mikael tapaa hänet ja saa hänen nimmarinsa omaan kiekkoonsa. Mikaelilla on suunnitelmissa osallistua frisbeegolfin suomenmestaruuskisoihin omassa sarjassaan.

Ei kommentteja: