torstai 8. maaliskuuta 2018

Ketä rangaistaan ja ketä ei!

"Herra on pitkämielinen ja suuri voimassaan, mutta hän ei jätä rankaisematta." (Naah. 1:3.)

"Kuka on Jumala, sellainen kuin sinä, joka annat anteeksi pahat teot perintösi jäännökselle ja jätät rankaisematta heidän rikoksensa?" (Miik. 7:18.)

Näissä teksteissä on kaksi ajatusta, jotka koskevat rankaisemista: "hän ei jätä rankaisematta", "jätät rankaisematta".
Milloin Jumala rankaisee ja milloin hän ei rankaise?

Monet ovat menettäneet uskon rakkauden Jumalaan, koska heitä on peloteltu lapsena helvetillä ja Jumalan rangaistuksilla.
Toiset uskovat Jumalan olevan rakkaus, joka ei rankaise ketään, vaan päästää kaikki ihmiset taivaaseen, vaikka he eläisivät miten hyvänsä.

Millainen Jumala on?

Saamme Jumalasta oikean kuvan, kun opimme tuntemaan Jeesuksen. Isä ja Poika ovat luonteeltaan samanlaiset.

Alussa, "Herra Jumala antoi ihmiselle tämän käskyn: "Syö vapaasti kaikista muista puista, mutta hyvän- ja pahantiedon puusta älä syö, sillä sinä päivänä, jona siitä syöt, sinä totisesti kuolet." (1. Moos. 2:16,17.)

"Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." (Room. 6:23.)

Jeesus on kärsinyt synnin rangaistuksen meidän puolestamme ristillä. Uskon kautta me voimme ottaa vastaan hänen ansionsa ja tulla vapautetuiksi synnin rangaistukselta, iankaikkiselta kuolemalta.

"Rangaistus oli hänen päällään, että meillä olisi rauha, ja hänen haavojensa kautta meidät on parannettu." (Jes. 53:5.)

Jumalan viha ja rangaistus seuraavat niitä, jotka hylkäävät Jeesuksen, mutta "sula hyvyys ja armo seuraavat" niitä, jotka valitsevat Jeesuksen!

Ei kommentteja: