lauantai 17. helmikuuta 2018

Suuri ilo ja riemu saavuttavat meidät!

"Minä iloitsen suuresti Herrassa, minun sieluni riemuitsee Jumalassani, sillä hän pukee ylleni pelastuksen vaatteet ja verhoaa minut vanhurskauden viittaan. Olen kuin sulhanen, joka kantaa papin tavoin juhlapäähinettä, ja kuin morsian, joka on kaunistautunut koruillaan. Niin kuin maa työntää esiin versojaan ja puutarha saa kylvetyn siemenen kasvamaan, niin saattaa Herra, Herra, versomaan vanhurskauden ja kiitoksen kaikkien kansojen nähden." (Jes. 61:10-11.)

Jeesus hankki meille pelastuksen vaatteet ristillä, kun hän sovitti meidän syntimme ja maksoi kalliin hinnan, kärsiessään tuomion, iankaikkisen kuoleman, meidän puolestamme. Vaatteet ovat valmiina puettavaksi meidän päällemme, jos vain suostumme ottamaan ne lahjana vastaan ja suostumme heittämään pois vanhat ryysymme. Kristuksen vanhurskauden viitta on ainoa puku, joka on niin puhdas, että se kelpaa juhlapuvuksi taivaaseen. Omassa puvussamme emme voi astua Jumalan eteen. Alastomuutemme häpeä poistetaan, kun meidät verhotaan Kristuksen vanhurskauden viittaan.

Suuri ilo ja riemu saavuttavat ne ihmiset, joille Herra ei lue syyksi heidän syntejänsä. Pelastuksen ilo on sitä korkeampaa iloa, jota taivas on täynnä. Olemme matkalla iloon! Älä siis ole surullinen ja masentunut!

Ei kommentteja: