lauantai 10. helmikuuta 2018

Suomi nousuun lojaalisuuden kautta!

"Olkoon sydämenne ehyesti antautunut Herralle, Jumalallemme, niin että vaellatte hänen lakiensa mukaan ja noudatatte hänen käskyjään niin kuin teette tänä päivänä." (1. Kun. 8:61.)

"Ja sinä, poikani Salomo, opi tuntemaan isäsi Jumala ja palvele häntä ehyellä sydämellä ja alttiilla mielellä, sillä Herra tutkii kaikki sydämet ja ymmärtää kaikki ajatukset ja aikomukset. Jos etsit häntä, löydät hänet, mutta jos luovut hänestä, hän hylkää sinut ikuisiksi ajoiksi." (1. Aik.28:9.)

Lojaalisuus on tärkeä arvo, jonka pitäisi ohjata kasvatustyötä ja elämää kodeissa, kouluissa ja kaikissa yhteisöissä. Lojaalisuuden pitäisi perustua rakkauden kautta vaikuttavan uskon innoittamana uskollisuuteen Jumalalle ja uskollisuuteen kanssaihmisiämme kohtaan. Jumala antaa meille lahjaksi lojaalisuuden, kun haluamme ja pyydämme sitä häneltä. Jeesus oli lojaali Isäänsä kohtaan ja hän toivoo, että me olisimme lojaaleja Jeesusta ja hänen sanaansa kohtaan ja ihmissuhteissamme. Lojaalit ihmiset rakentavat yhteyttä, rauhaa ja sopua omassa vaikutuspiirissään, koska he ovat luotettavia, rehellisiä, rehtiä, uskollisia ja lainkuuliaisia ihmisiä.

Ylpeys, itsekkyys, ahneus ja omien etujen tavoittelu hävittävät sydämestä kaiken lojaalisuuden. Jos nämä synnit saavat vallan sydämissämme, niin särkyneiden majataloja pitäisi rakentaa kaikkien teiden ja katujen varsille entistä enemmän.

Jobin ja Laupiaan samarialaisen elämänasenne toi esille heidän lojaalisuutensa Jumalaa ja lähimmäisiä kohtaan. Sitoutuminen hyvään varjelee sydämemme pahoilta puheilta, juoruilta, syytöksiltä, arvosteluilta, loukkauksilta jne. Lojaalisuuden ja rakkauden yhteisvaikutus parantaa tätä rikkinäistä maailmaa, koska se synnyttää luottamusta. Luottamuspula on tämän maailman pahimmasta päästä oleva sairaus, johon on altistunut tuhannet ja taas tuhannet ihmiset ja tartuntatapauksia löydetään joka päivä lisää.

Lojaalisuuden läpimurto nostaisi kansakunnan tilan aivan toiselle tasolle, kuin mitä se on nykyään. Juonittelijat, välistä vetäjät ja selkään puukottajat kuolisivat sukupuuttoon, lojaalisuuden saadessa vallan ihmisten arvomaailmassa.

Suomi nousuun lojaalisuuden kautta!

Ei kommentteja: