sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Talousliitto ja säännöllinen uhraaminen

Mietin eilen talousliittoa Herran kanssa. Olisi hyvä, jos uhraamisemme olisi säännöllistä ja suunnitelmallista, eikä perustuisi tunteisiimme, eikä sattumiin. Tein itselleni taulukon, jossa oli erilaisia vaihtoehtoja ja mietin, mikä olisi minulle tai kenelle tahansa sopivin vaihtoehto. Suunitelmassani valitsin palkaksi 2000 €/kk.

1. jäsen antaa 200 € kymmenyksiä/kk ja 200 € uhrilahjoja/kk. Neljänä sapattina 50 € kolmeen eri kohteeseen. 1600 € omaan käyttöön.
2. jäsen antaa 200 € kymmenyksiä/kk ja 100 € uhrilahjoja/kk. Neljänä sapattina 25 € kolmeen eri kohteeseen. 1700 € omaan käyttöön.
3. jäsen antaa 100 € kymmenyksiä/kk ja 50 € uhrilahjoja/kk. Neljänä sapattina 12,5 € kolmeen eri kohteeseen. 1850 € omaan käyttöön.
4. jäsen antaa 50 € kymmenyksiä/kk ja 10 € uhrilahjoja/kk. Neljänä sapattina 2.50 € kolmeen eri kohteeseen. 1940 € omaan käyttöön.
5. jäsen ei anna yhtään kymmenyksiä, eikä yhtään uhrilahjoja. Ei käy enää kirkossa. 2000 € omaan käyttöön.

Kuka 1-5 jäsenistä haluaisit olla?
Kymmenykset ja uhrilahjat olisi hyvä erottaa palkasta heti, kun saamme sen. Voimme hankkia oman sapattikukkaron ja laittaa rahat siihen ja ottaa sen mukaan jumalanpalvelukseen ja antaa sieltä kunakin sapattina sille sapatille varaamamme summan. Jos emme pääse joka sapatti kirkkoon, niin annamme ne varat, jotka on jäänyt antamatta silloin, kun olemme paikalla. Jos pääsemme vain yhtenä sapattina/kk, annamme kaikki varaamamme varat kerralla. Jos näin teemme, uhraaminen ei ole tunteiden ja sattumien varassa.
Uhraamisen voi suorittaa myös verkkopankissa suoraan tilille.

1 kommentti:

Paavo Hautala kirjoitti...

Minua rohkaisi kovasti, kun eräs henkilö sanoi minulle, että hän on hankkinut sapattikukkaron, johon hän laittaa kuukauden uhrilahjat heti, kun hän saa tilin. Tämä on uskollista taloudenhoitoa, jonka Herra siunaa. "Sinun rukouksesi ja almusi ovat tulleet muistoon Herran edessä"! Siunausta!