sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Häpeä hyvitetään kaksin verroin evankeliumin kautta!

"Häpeänne hyvitetään teille kaksin verroin ja pilkatut saavat riemuita osastaan. He saavat kaksinkertaisen perinnön maassaan, heillä on oleva iankaikkinen ilo." (Jes. 61:7.)

Häpeä ja syyllisyys ovat tunteita, jotka tekevät elämästä onnettoman. Synnin syyllisyyden kantaminen on raskaampaa kuin mikään muu kuorma, joka painaa harteillamme. Sielu voi huonosti häpeän alla. Jos meidän pitää hävetä elämäämme, niin elämämme on vajonnut upottavaan suohon ja kaikki voimamme elämästä katoavat. Häpeä syö ihmistä sisältäpäin. Ulkoinen paine ei nujerra meitä, vaan sisäinen syyllisyyden häpeä vetää kaiken mustaksi ja pimeäksi.

Miten ihminen vapautuu häpeästä ja syyllisyydestä?

On vain yksi tie pelastukseen. Jeesuksen kautta saatava sovitus ja anteeksianto ja uusi mahdollisuus. Jeesus on poistanut synnin syyllisyyden ja sen seuralaisen, häpeän, kun hän otti syntimme päälleen ja kantoi ne ristille ja kärsi tuomion puolestamme.

"Minä neuvon sinua ostamaan minulta tulessa puhdistettua kultaa, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit." (Ilm. 3:18.)

Kun tulemme synteinemme Jeesuksen luo ja luovutamme hänelle syntimme, häpeämme ja syyllisyytemme, niin Herra ottaa ne meiltä pois oman verensä tähden.

Usko Jeesukseen heittää menneisyytemme meren pohjaan ja tarttuu evankeliumin voimaan. Häpeä on tunne, mutta meidän ei tarvitse elää tunteittemme varassa, vaan uskossa ja uskosta.

Kun tulemme Jeesuksen luo, niin paholaisen meiltä ryöstämät asiat palautetaan takaisin kaksin verroin. Kun näin tapahtuu, niin iankaikkinen ilo saavuttaa meidät! Herra on aina halunnut meidän elävän ilossa ja rauhassa! Iankaikkinen ilo saavuttakoon sinut tänä päivänä!

1 kommentti:

Jeesuksen tunteminen kirjoitti...

Kiitos todella merkityksellisestä sanasta joka antaa voimaa,iloa,sekä rakkautta.