sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Sanalle uskollinen kansa menestyy!

"Pitäköön siis jokainen meitä Kristuksen palvelijoina ja Jumalan salaisuuksien taloudenhoitajina. Taloudenhoitajilta vaaditaan ennen muuta sitä, että heidät havaitaan uskollisiksi." (1. Kor. 4:1-2.)

Uskollisuus kuuluu Hengen hedelmään. Jumala pysyy aina uskollisena, mutta meidän uskollisuutemme on horjuvaa. Jeesus lahjoittaa meille oman uskollisuutensa Pyhän Hengen kautta. Pyhässä Hengessä saamme uskollisuuden, koska se on Hengen hedelmä meissä.
Uskollisuus ei tule esille ilman uskon koetuksia. Kun meitä koetellaan vaikeuksissa, niin selviää, olemmeko uskollisia Jumalalle ja hänen johdatukselleen. Job, Aabraham ja Joosef tulevat ensimmäisenä mieleen uskollisista Jumalan taloudenhoitajista. Vaikeudet eivät katkeroittaneet heitä. He pysyivät sitoutuneesti mukana Jumalan suunnitelmissa. On suurta Jumalan armoa seurata Jeesusta ja kuulla hänen äänensä. Jumalan sanalle uskolliset loistavat kuin tähdet pimeässä yössä. Tähtien mukaan pysytään reitillä. Kun johtotähtenä on kirkas kointähti, Jeesus Kristus, niin pääsemme turvallisesti perille.

Jumalan salaisuuksien taloudenhoitajat ovat tärkeällä paikalla. Jumala ilmoittaa salaisuudet erityisellä tavalla profeetoille, joiden vastuulla on ilmoittaa ne kansalle ja kansan tehtävänä on ilmoittaa ne koko maailmalle. Jumalalla on uskollisten ketju, joka ei saa katketa uskottomuuden tähden. Jos valitut ovat uskottomia, Herra valitsee heidän tilalleen uudet todistajat. Lampunjalka voidaan kaataa kumoon, jos sen valo on pimeyttä. Sanan valon esilläpito on vastuullinen tehtävä. Sytytettyä lamppua ei saa laittaa piiloon, vaan sen tulee antaa loistaa kaikille, ettei kukaan eksyisi ja joutuisi kadotukseen. Sanalle uskollinen kansa menestyy!

Ei kommentteja: