lauantai 22. elokuuta 2015

Jumalan rakentama suoja-aita!

Jumala on rakentanut ympärillemme suoja-aidan, ettei vihollinen saisi meitä tuhottua. Vihollinen kuvaa tämän suoja-aidan onnemme ja vapautemme riistäjäksi. Kaikki Jumalan käskyt sisältävät onnen, ilon ja rauhan siemenet. Ne varjelevat meitä pysymään Kristuksessa, rakkaudessa ja totuudessa. Jos meillä ei olisi Jumalan käskyjä, emme tietäisi mikä on hyvää ja pahaa. Maailma on täynnä pahuutta, koska käskyt on poljettu maahan ja niihin suhtaudutaan kielteisesti. Surullista on se, että monet kristittyihin lukeutuvat rakentavat elämänsä halvan armon varaan. Elämme laittomuuden aikaa ja todellinen synnintunto, katumus ja parannus ovat harvinaisia ilmiöitä. Kansakuntien rappeutuminen alkaa, kun Jumalan käskyjen tilalle asetetaan ihmiskäskyt.

"Onko Jumala todella sanonut" --- on paholaisen vihjaileva heitto, jolla hän pyrkii murentamaan Jumalan käskyjen arvovallan ja voimassaolon pysyvyyden.

Jeesus sanoo: "Jos te rakastatte minua, te pidätte minun käskyni." (Joh. 14:15.)

"Jos joku rakastaa minua, hän pitää minun sanani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme hänen luokseen asumaan." (Joh. 14:23.)

Voimmeko sanoa sydämestämme psalmistan tavoin:

"Katso, minä rakastan sinun asetuksiasi, Herra, virvoita minua armossasi. Sinun sanasi on kokonaan totuus, ja kaikki sinun vanhurskaat päätöksesi pysyvät ikuisesti." (Ps. 119:159,160.)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Laki on yhtä muuttumaton kuin Jumalakin. Se ilmaisee Jumalan luonteen!

Paavo Hautala kirjoitti...

Jumala avaa sydämensä meille Jeesuksen, lain, armon ja rakkauden kautta!