perjantai 21. elokuuta 2015

Anokaa, etsikää ja kolkuttakaa!

"Anokaa, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan." (Matt. 7:7-8.)

Anominen, etsiminen ja kolkuttaminen esiintyvät tässä lupauksessa käskymuodossa. Käskyn päämäärä on rakkaus.

Anominen on nöyrää pyytämistä. Emme voi käskeä ja pakottaa Jumalaa. Tähän liittyy Jumalan tahtoon taipuminen. Kestävä ja hellittämätön anominen kertoo siitä, miten tosissamme olemme asiastamme. Kun anomme lähimmäistemme puolesta, kuten Aabraham teki, niin Herra kuulee ihmeellisellä tavalla kestävän anomisen ja toimii ihmisten pelastumisen hyväksi. Esirukouksissa meidän tulee olla kestäviä. Kestävään rukoukseen liittyy myös valvominen. Hengellinen valvominen pitää uskon elävänä ja yhteyden Jeesukseen läheisenä.

Etsiminen viittaa kadonneeseen asiaan. Pahinta minkä ihminen voi kadottaa, on Jumalan mielisuosio. Jos olemme hukassa, niin emme ole hukassa Jumalalta. Jeesus tietää koko ajan missä me olemme ja hän etsii meitä hyvän paimenen tavoin, kunnes löytää meidät. Kun yhdessä etsimme toisiamme, niin löytyminen tapahtuu nopeasti ja varmasti. Jumalan tietä ei pidä koskaan kadottaa. Oikealla tiellä kulkeminen edellyttää jatkuvaa navigointia. Houkuttelevia sivuteitä tulee eteemme jatkuvasti ja ne näyttävät hyviltä ja oikeilta. Moni tie voi olla meidän mielestämme hyvä ja oikea, mutta se voi olla kuoleman tie. Tästä syystä meidän on etsittävä joka päivä Herraa, joka kulkee edellämme ja viitoittaa meille oikean tien.

Kolkuttaminen viittaa oveen. Ensimmäinen ovi, joka meidän tulee avata, on sydämen ovi. Siellä on Jeesus oven takana kolkuttamassa, päästäkseen sisään. Kun olemme päästäneet Jeesuksen elämämme Herraksi, niin kaikki muut ovet, jotka tulevat eteemme, avautuvat tai sulkeutuvat sen mukaan, mikä on meidän ja lähimmäistemme parhaaksi. Jos menemme avaamaan väärän oven, niin oven takana voi olla hirviö, joka tempaisee meidät pahan valtaan.

Lupaus, jota olen pohtinut tässä, on suurenmoinen, siitäkin syystä, että se on annettu ihan kaikille. Jokainen, joka uskossa tarttuu näihin sanoihin, saa kokea uskomattoman ihania asioita elämässään ja pääsee kerran sisään siitä ovesta, joka vie iankaikkiseen elämään!

Ei kommentteja: