sunnuntai 23. elokuuta 2015

Antamisen seurauksena tulevat siunaukset!

"Antakaa anteeksi, niin teillekin annetaan anteeksi" (Luuk. 6:37.)

Jos ihminen jää hautomaan loukkauksia, pahoja sanoja ja vääriä tekoja, joita hän on lähimmäistensä kautta joutunut kokemaan, niin hän jää katkeruuden valtaan. Katkeruus tekee elämästä kurjan ja onnettoman. Kasvoilta katoaa ilo ja ruumiista voima. Katkeruus kuluttaa energian ja vie ihmisen henkiseen ja fyysiseen lamaan.

Päästäksesi pois tästä kurjasta tilanteesta, anna anteeksi niille, jotka ovat sinua vastaan rikkoneet.
Älä jää odottamaan, että sinua loukanneet ihmiset tulevat luoksesi pyytämään sinulta anteeksi. Tätä ihmettä voisit joutua odottamaan liian kauan ja menettäisit elämästäsi paljon hyvää ja kaunista.

Kun annamme anteeksi, niin emme menetä mitään, vaan voitamme aina. Anteeksiantamuksen suurin lahja on siinä, että me saamme Jumalalta anteeksi ja sydämeemme virtaa Jumalan rakkautta, joka ei muistele kärsimäänsä pahaa.

Jos et muistele kärsimääsi pahaa, niin olet hävittänyt lähimmäisesi "velkakirjan" ja voit suhtautua häneen avoimesti ja rakastavasti. Tämä asenne vapauttaa sinut iloon ja rauhaan. Voimasi palautuvat ja askel tuntuu kevyeltä. Anteeksiantaminen parantaa ihmisen paremmin kuin mikään muu lääke. Syvällä sisimmässä olevat lukot avautuvat anteeksiannon kautta.

Anteeksiantamiseen tarvitset Jumalan avun. Et pysty tähän omalla voimallasi. Rukouksen kautta voit luovuttaa katkeruutesi, sydämesi kovuuden ja ylpeytesi Herralle. Kun näin teet, niin olet valmis myös itse pyytämään anteeksi lähimmäisiltäsi, vaikka et olisikaan mielestäsi syyllinen mihinkään väärään tekoon. Kun sinulla on voimakas halu ja tahto, antaa anteeksi, niin Jumala näkee sen ja antaa sinulle voiman muutokseen. Jos olet voimaton rukoilemaan itse, niin pyydä esirukousta ja öljyllä voitelua, jotta parantuisit.

"Antakaa, niin teille annetaan. Täysi mitta, sullottu, ravisteltu ja kukkurainen, annetaan teidän syliinne." (Luuk. 6:38.)

Antamisen seurauksena tulevat osaksemme Jumalan suuret siunaukset! Tämä koskee myös anteeksiantamista!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on tärkeä kirjoitus. Aihe koskettaa kaikkia!

Paavo Hautala kirjoitti...

Anteeksiantamisen ja -saamisen lahjat ovat parantaneet monta ihmistä terveeksi!