keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Unohdimme nostaa multapeukalot pystyyn!

Kaksi toimittajaa tuli tänään Pappilan pellolle tekemään juttua lehteen. Olin perkaamassa Karpalon kasvimaata. Toimittajat haastattelivat palstaviljelijöitä, myös minua. Toimittaja, jolla oli kamera mukana, halusi ottaa erilaisen kuvan kuin tavallisesti. Hän sanoi, ettei haluaisi ottaa tavanomaista kuvaa, sellaista, jossa joku kyykkii kasvien kimpussa. Hän kysyi minulta, että voisinko mennä kasvipenkkien väliselle polulle selälleni? Annoin myöntävän vastauksen. Hain pellon laidalta hallaharson ja laitoin sen polulle suojaksi, etteivät vaatteet menisi multaiseksi. Sitten hän pyysi erästä minua iäkkäämpää rouvaa menemään kaveriksi siten, että päät tulevat vastakkain. Siinä me innokkaat multapeukalot katselimme kohti taivasta ja nauroimme makeasti. Toimittaja räpsi kuvia ja nauroi kanssamme ja sanoi, että kuvista tuli onnistuneita. Olisimmepa hoksanneet nostaa kuvaushetkellä multapeukalot pystyyn. Mielenkiintoista nähdä, onko juttu jo huomisessa lehdessä.

2 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Olipa hyvin hoksattu toimittajalta, kuulosti tosi hauskalta.
Joskus olen kuullut sanonnan, joka tästä muistui mieleen: "En minä työtä pelkää, voin vaikka panna työn viereen maata".

Silmiin pisti alempana blogisi sivulla "onnea ja siunausta Ailalle" - pitihän se käydä tarkistamassa, mistä minua onnitellaan. Vaikka kyllä Taivaan Isän lapsia sietää onnitella päivittäin!

Paavo Hautala kirjoitti...

Kuva oli tämän päivän Koillis-Sanomien etusivulla. Se oli melko iso kuva ja iloisen hupaisa. Kuvatekstinä lukee: "Pirteyttä Pappilanpellolta. Palstaviljelijä Sisko Warpeniuksen ja Paavo Hautalan mielestä kroppa ja mieli virkistyvät Pappilanpellolla touhutessa. Maat ovat kukkeimmillaan ja suosio kasvaa. Sivuilla 6-7 on toinen kuva, joka myös on erikoinen. Kastelukannu lentää ilmassa ja eloisat Siskon, Ainin ja Pirjon ilmeet seuraavat kastelukannun lentoa. Kuvatekstissä lukee: "Rankka työ vaatii rajut huvit! Kastelukannulle kyytiä antavat Sisko Warpenius, Ain Enn sekä Pirjo Karjalainen."