tiistai 9. heinäkuuta 2013

Herralla on ratkaisu taloudellisiin ongelmiimme!

Raamatussa on lukuisia esimerkkejä tilanteista, joissa ei ole ollut mitään selviytymismahdollisuuksia omin voimin. Näissä tilanteissa on käännytty Jumalan puoleen rukouksessa ja apu on tullut viime hetkellä. Nämä kokemukset rohkaisevat meitä viemään asiamme ja ongelmamme uskossa, kiitoksen kanssa, Jumalalle tiettäväksi. Voimme luottaa siihen, että meitäkin autetaan hädässämme, kun uskomme ja luotamme Herraan ja hänen apuunsa.

"Eräs nainen, profeetanoppilaan vaimo, huusi Elisalle: "Minun mieheni, sinun palvelijasi, on kuollut. Sinä tiedät, että palvelijasi oli Herraa pelkäävä mies. Nyt velkoja tulee ottamaan molemmat lapseni orjikseen." Elisa sanoi hänelle: "Mitä minä voin tehdä sinun hyväksesi? Sano minulle, mitä sinulla on talossasi." Nainen vastasi: "Palvelijattarellasi ei ole talossaan muuta kuin pieni pullollinen öljyä." Silloin Elisa sanoi: "Mene pyytämään itsellesi kylästä astioita, tyhjiä astioita, kaikilta naapureiltasi. Älä tyydy vähään. Mene sitten sisään poikiesi kanssa ja sulje ovi jälkeesi. Kaada öljyä kaikkiin astioihin, ja aina kun astia tulee täyteen, siirrä se syrjään." Nainen lähti hänen luotaan, meni poikiensa kanssa sisään ja sulki oven jälkeensä. Pojat toivat hänelle astioita, ja hän kaatoi niihin öljyä. Kun astiat olivat täynnä, nainen sanoi pojalleen: "Tuo minulle vielä astia." Mutta tämä vastasi: "Astioita ei enää ole." Silloin öljy tyrehtyi. Nainen meni ja kertoi sen Jumalan miehelle. Tämä sanoi: "Mene ja myy öljy ja maksa velkasi. Sinä ja poikasi elätte sillä, mikä jää jäljelle." (2. Kun. 4:1-7.)

Velkavankeus on ahdistava tilanne. Tällainen kokemus ei ole vierasta tänäkään päivänä. Velkojat ovat karhuamassa saataviaan korkojen kera. Jos he eivät saa rahojaan suosiolla, niin he panevat virkamiehet asialle. Jos perintätoimisto ei onnistu saamaan saatavia, niin lakimiehet ja ulosottomiehet kolkuttelevat ovilla ja panevat pakkolait voimaan.

Leskirouvalla oli vaikea tilanne. Hänen poikansa olivat ainoa turva elämän jatkumiselle. Jos heidät vietäisiin orjiksi, niin se tietäisi jopa lesken kuolemaa. Pieni pullollinen öljyä ei riittäisi kovin pitkälle. Ongelmaan oli kuitenkin ratkaisu ja tuota pientä öljypulloa tarvittiin ongelman ratkaisuun. Samalla tavalla kuin pienen pojan eväitä tarvittiin Jeesuksen aikana tuhansien ruokkimiseen.

Astioiden pyytäminen naapureilta vaati rohkeutta ja uskoa. Elisa muistutti naista, ettei hän tyytyisi vähään, astioita lainatessaan. Jumala rohkaisee meitä pyytämään häneltä suuria asioita. Astioiden piti olla tyhjiä. Tässä on hengellinen opetus meille: tyhjät astiat saavat Pyhän Hengen öljyn. Tyhjä astia kuvaa nöyrää ihmistä, joka on tyhjentynyt omasta itsestään ja antanut tilaa Pyhälle Hengelle.

Ovien sulkeminen sulki uteliaat ihmiset oven ulkopuolelle. Herra toimii usein salassa. Jeesus kehotti rukoilijoita menemään kammioihin ja sulkemaan ovet. Herra näkee salaisiin rukouspaikkoihin, joista totiset rukoukset kohoavat Jumalan pyhäkköön ja josta rukouksiin tulee vastaukset. Kiitos ja kunnia rukousvastauksista ja avusta nousee taivaaseen suitsutuksen tavoin. Ihmiskunnia painetaan tomuun.

Jos molemmat lapset olivat profeettakoulun oppilaita, niin perheen heikko taloudellinen tilanne saattoi johtua lasten koulumaksuista. Jumala ei halunnut vaikeuttaa lesken ja hänen lastensa tulevaisuutta. Herra pitää huolen omiensa tarpeista tänäkin päivänä.

Jos sinulla on taloudellisia huolia, niin sinäkin voit tuoda asiasi Herran eteen. Herralla on ratkaisu kaikkiin ongelmiimme. Jumala omistaa kaiken ja hän voi avata meille taivaan akkunat ja vuodattaa siunauksiaan meille tarpeidemme mukaan yli odotustemme. Herralla on ratkaisu taloudellisiin ongelmiimme! Jeesus on Luoja ja hän voi luoda tänäkin päivänä tyhjästä mitä tahansa, näkyvää tai näkymätöntä siunausta. Uudestisyntyminen on myös Jumalan luomisihme. Se on näkymätön ihme sydämessämme, mutta tällä ihmeellä on näkyvät seuraukset, jotka muut huomaavat paremmin kuin asianomainen itse. Tämän luomisihmeen kautta meillä on tulevaisuus ja toivo. Se on suurin ihme ja lahja, jonka Herra haluaa armossaan antaa meille kaikille!

Ei kommentteja: