sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Arvo siunattiin Paltaniemen Valon Kappelissa!


 
Arvo siunattiin Paltaniemen Valon Kappelissa lauantaina 20.7.2013 klo 13.00 läheisten saattamana. Siunauksen toimitti pastori Anneli Toppinen, jolle tehtävä tuli yllättäen, koska pastori Markus Hytönen ei voinut suorittaa siunausta sairastumisensa tähden. Tilaisuus oli harras ja arvokas. Saattomusiikkina soi Oskar Lindbergin "Vanha virsi Taalainmaalta", jonka kanttori Erkki Tyni soitti uruilla. Arvon ja Irman tyttären lapset Eeva ja Aino soittivat viulua ja selloa. Eevan soittama viulukappale oli J. S. Bachin "Air" ja Ainon soittama sellokappale oli Albinonin "Adagio". Kanttori Erkki Tyni soitti urkuja. Tilaisuudessa veisattiin virret: 632, 338, 462. Erkki Tyni lauloi virren "Niin kuin muuttolintusen tie". Kauniit kukkalaitteet ja monien kyynelten kostuttamat sanat nostattivat läheisten surun ja kaipauksen tunteet pintaan. Kun kaksi sotaveteraania oli laskenut Arvon arkulle vihreän havuseppeleen ja lausuneet kauniit jäähyväissanat, niin loppumusiikin aika oli tullut. Sitten kantajat: Mauno, Paavo, Dave, Terho, Tuomas ja Taneli, kantoivat Arvon viimeiselle matkalle ja laskivat arkun syvään hautaan, jonne heitettiin mukaan monia kauniita ruusuja. Hautaan laskemisen yhteydessä veisattiin virsi 571.

Ennen siunaustilaisuutta oli mahdollisuus jättää Arvolle jäähyväiset avoimen arkun äärellä kappelin sivuhuoneessa. Anne halusi säilyttää isästään elävän muiston, joten menin katsomaan Arvoa yksin. Arvo lepäsi hiljaisuudessa kauniissa vaaleassa honka-arkussa. Kolme isoa valkoista kynttilää paloivat seinällä olevissa telineissä. Syvä hiljaisuus täytti huoneen. Pidin rukouksen ja pyysin, että Jeesus muistaisi Arvon ylösnousemuksen päivänä ja antaisi hänelle iankaikkisen elämän. Rukoilin myös saattoväen sekä siunaus- ja muistotilaisuuksien puolesta. Toivotin Arvolle hyvää iäisyysmatkaa.

Paltaniemen uudelle hautausmaalle jäi kaunis kukkakumpu muistuttamaan elämän katoavaisuudesta, kun lähdimme Kajaanin Keskusseurakuntakodille Arvon muistotilaisuuteen.

Muistotilaisuudessa oli paljon mielenkiintoista ja sydämiä koskettavaa ohjelmaa. Ennen ruokailua Armi toivotti saattoväen tervetulleeksi muistotilaisuuteen esittelemällä isänsä lämpimillä ajatuksilla. Kajaanin "parhaan pitopalvelun" ruokapöydästä ei puuttunut mitään hyvää. Muistopuheita pitivät: Mauno, Terho ja Päivi. Kukin heistä muisteli Arvoa oman kokemuksensa kautta. Kaikkien puheenvuorot olivat hyvin koskettavia ja Arvon elämää monipuolisesti valaisevia. Daven valmistama kuvakooste: "Meidän Arvo", palautti mieleen monet ikimuistoiset tapahtumat Arvon ja hänen läheistensä elämästä. Kaikkiin kuviin liittyi tarina, jonka jokainen paikalla ollut saattovieras sai ajatuksissaan käydä läpi ja muistella näin Arvon pitkää ja rikasta elämänkaarta. Muistotilaisuuden musiikista vastasivat Armin ja Maunon tytöt. Päivin pojat Tuomas ja Taneli lukivat muistoadressit, joita oli iso pino. Uskon, ettei salista löytynyt tilaisuuden jälkeen yhtään sydäntä, joka olisi jäänyt kylmäksi. Koska siunaustilaisuuden ja muistotilaisuuden ohjelmat kestivät yhdessä kaiken kaikkiaan viisi tuntia, niin vapaalle sanalle ei jäänyt enää aikaa.

Lopuksi!

Kiitos kaikille mukana olleille ja erityisesti niille, jotka vastasivat tilaisuuden järjestelyistä ja ohjelmasta!

"Autuaita ne kuolleet, jotka tästedes kuolevat Herrassa. Totisesti, sanoo Henki, he saavat levätä vaivoistaan, sillä heidän tekonsa seuraavat heitä". (Ilm. 14:13.)

Rohkaiskoon Isä, Poika ja Pyhä Henki, sanansa kautta kaikkia, jotka jäivät poisnukkunutta Arvo Iivari Nevalaista kaipaamaan!

Ylösnousemustoivo on varma ja luja, sillä se perustuu Jeesukseen Kristukseen, Elämän Herraan ja kuoleman voittajaan, joka on ylösnousemus ja elämä ja jolla on kuoleman ja tuonelan avaimet! Tämä totuus antaa meille ilon ja rauhan sekä jälleennäkemisen toivon paremmassa maailmassa!


Ei kommentteja: