torstai 18. heinäkuuta 2013

Päivän tapahtumia Oulussa

Suvilla ja Annella oli tänään ostospäivä. Minä olin tyttöjen kanssa Oulun keskustan leikkipuistossa. Puistossa oli paljon lapsia ja heidän omaisiaan. Tutustuimme muutamiin lapsiin ja heidän vanhempiinsa. Erityisesti jäi mieleen sisarukset Helmi ja Elmo ja heidän äitinsä. Tytöt tutustuvat nopeasti uusiin kavereihin.

Anne ja Suvi hakivat tytöt puistosta ja minä menin parturiin. Parturi M Room oli lähellä puistoa ja sinne ei tarvinnut varata aikaa, joten päätin mennä sinne. Pöydällä oli tiede-lehti, jossa oli mielenkiintoista tietoa eläinten käyttäytymisestä. Kekomuurahaiset osaavat suunnistaa pesäänsä hyvin, vaikka niiden päät yritetään saada pyörälle millä tavalla hyvänsä. Lehmät käyvät nukkumaan aina samalla tavalla eri puolilla maailmaa. Pää kohti pohjoisnapaa ja häntä kohti, etelää. Artikkelin mukaan maapallon magneettikentät ohjaavat eläinten toimintaa ja käyttäytymistä. Pitäisiköhän kompassilla tarkistaa sängyn asento, että tietäisi, onko pää kohti pohjoisnapaa ja varpaat kohti etelänapaa. Pohdiskelen, että vaikuttaisiko magneettikentät myös ihmisen unen, laatuun? Keskustelimme aiheesta erään parturivuoroa odottavan nuoren miehen kanssa. Hän oli Oulun yliopistolla työskentelevä koneinsinööri, joka tiesi, että lehmät käyvät nukkumaan aina samaan suuntaan.

Sain hyvän palvelun parturissa. Lähdin sitten kävellen Hiiroseen, jonne oli matkaa ainakin 5 km. Reitti oli melko selvä, mutta varmistin kuitenkin oikean suunnan vastaan tulevilta erilaisilta ihmisiltä. Tein näin tutustuakseni ihmisiin. Joidenkin kanssa sain tilaisuuden jutella vähän pidempään. Tapasin myös tutun. Ari tuli pyörällä vastaan ja oli menossa ETRAan syömään. Vaihdoimme kuulumiset ja totesin jälleen, että Oulu on pieni kaupunki.

Illalla kävimme vielä leikkipuistossa ja teimme tyttöjen kanssa saunavastat, joita illalla käytimme ja ne antoivat raikkaan kesäisen tuoksun löylyhuoneeseen.

Ei kommentteja: