perjantai 26. heinäkuuta 2013

Katvealueelle joutumisen syitä pitää etsiä omasta sydämestämme!

"Sinä annat minulle pelastuksesi kilven. Sinun oikea kästesi tukee minua, sinun alentumisesi tekee minut suureksi." (Ps. 18:36. RK.)

Kun vihollinen ampuu pahan palavia nuolia meitä kohti, niin Herra itse asettuu eteemme, kilveksi. Paavali kehottaa meitä ottamaan uskon kilven, jotta voimme sammuttaa kaikki Pahan palavat nuolet. Tarvitsemme myös pelastuksen kypärän ja Hengen miekan, joka on Jumalan sana, pysyäksemme pystyssä. Rukous saa Jumalan oikean käden liikkeelle meitä tukemaan ja auttamaan. Jumalan apu tekee meidät vahvoiksi. Jumalan apu on tullut meille suureksi Jeesuksen Kristuksen alentumisen kautta. Voittomme käy Jeesuksen ristin kautta! "Sinun alentumisesi tekee minut suureksi." (Ps. 18:36 RK.) Tämän sanan alaviitteessä on viitaus psalmiin 71:20,21: "Sinä, joka olet antanut minun kokea monia vaikeita ahdistuksia, sinä virvoitat minut ja nostat minut jälleen ylös maan syvyyksistä. Anna minun arvoni kasvaa, käänny puoleeni ja lohduta minua." Kristuksen alentuminen tekee meidät suureksi, koska silloin me ymmärrämme arvomme. Arvomme ymmärtäminen vahvistaa itsetuntoamme. Arvomme ihmisenä perustuu Jumalaan. Hänen luomisensa ja lunastamisensa ovat aiheita, joita ajattelemalla mielialamme nousee maan syvyyksistä taivaisiin. Vihollinen pyrkii kaiken aikaa riistämään meiltä luomiseen ja lunastamiseen uskomisen voiman, saadakseen meidät heikoiksi. Omassa voimassaan ihminen on heikko, mutta Kristuksessa hän on voittamaton!

Raamatussa on lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka Herra on alhaisten, köyhien, heikkojen ja siraiden auttaja, tuki ja turva.

"Herra on korkea yli kaikkien kansojen, yli taivaitten kohoaa hänen kunniansa. Kuka on niin kuin Herra, meidän Jumalamme, joka istuu korkealla ja alentuu katsomaan taivasta ja maata? Hän nostaa tomusta vähäosaisen, korottaa jätekasasta köyhän asettaakseen hänet istumaan ruhtinaiden rinnalle. Hän saattaa hedelmättömän asumaan kodissa iloisena lasten äitinä. Halleluja! (Ps. 113:4-9. RK.)

Pakolaisleireillä, slummeissa ja jopa kaatopaikoilla asuvat ihmiset ovat Jumalan silmien alla. He eivät ole Jumalan hylkäämiä, vaikka näissä vaikeissa olosuhteissa asuvat saattavat niin ajatella. Sieltä Herra haluaa nostaa vähäosaisen ruhtinaiden rinnalle. Olen saanut ainakin yhden kerran sähköpostiini viestin pakolaisleiriltä. Tämä kertoo siitä, että yhteys on mahdollista. Jumalan puolelta yhteys ei "pätki". Katvealueelle joutumisen syitä pitää etsiä omasta sydämestämme!

Ei kommentteja: