tiistai 25. kesäkuuta 2013

Tietoisuus Herran läsnäolosta elämässämme antaa meille rohkean ja kestävän uskon ja kannustavan tuen!

"Mooses kutsui Joosuan esiin ja sanoi hänelle koko Israelin edessä: "Ole luja ja rohkea, sillä sinä saat mennä tämän kansan kanssa siihen maahan, jonka Herra on heidän isilleen vannomallaan valalla luvannut antaa heille, ja sinä jaat sen heille perinnöksi. Herra itse kulkee sinun edelläsi. Herra on sinun kanssasi; hän ei jätä eikä hylkää sinua. Älä pelkää äläkä säiky." (5. Moos. 31:7,8.)

Kaikki Raamatun lupaukset ovat meitä varten. Kun laitamme oman nimemme Raamatun lupauksiin ja luemme ne ääneen, niin lupaukset tulevat meitä lähelle ja vahvistavat meitä. Lupaukset eivät jää vain historian sivuille, vaan niiden vaikutukset koskettavat meidän omaa historiaamme. Herran kulkeminen meidän edellämme ja vierellämme antaa meille voimaa, rohkeutta ja uskoa. Jeesus on luvannut olla omiensa kanssa maailman loppuun asti! Tätä lupausta kukaan ei voi tehdä tyhjäksi! Se antaa meille lujuutta ja rohkeutta taivastiellä kulkiessamme!

Joosua oli Mooseksen työn jatkaja ja Herra oli hänet tähän asemaan valinnut. Jumalan kansan johtajan virkaa ei voida laittaa avoimien työpaikkojen listalle. Tähän virkaan ei voi kukaan suositella itseään. Jos joku suosittelee itseään tähän virkaan, niin se on varmin merkki siitä, ettei tämä tehtävä ole häntä varten. Jumala itse tekee valinnan ja kutsuu johtajat ja apulaisjohtajat oman kansansa johtoon.

Monet Raamatun henkilöt olivat esikuvia Jeesuksesta. Em. tekstissä mainitaan kaksi vahvaa johtajaa, Mooses ja Joosua. He olivat molemmat esikuvia Jeesuksesta. Joosuan nimikin viittaa Jeesukseen. Joosua sai johdattaa kansan perille, siihen maahan, jonka Herra oli heille valinnut. Hän jakoi Israelin heimoille heidän perintöosansa. Jeesus tulee jakamaan uuden maan perintöosat omalle kansalleen. Uuden maan "tontit" eivät ole kaupan ja niitä ei voi kukaan vallata itselleen tai suvulleen. Vahvemmat eivät ehdi heikompien edelle!

Säikkyminen ja pelkääminen ilmaisevat epävarmuutta ja uskon puutetta, mutta tietoisuus Herran läsnäolosta elämässämme antaa meille rohkean ja kestävän uskon ja kannustavan tuen!

Ei kommentteja: