torstai 6. kesäkuuta 2013

Kaksi pariskuntaa tulivat Karpaloon juuri ennen ravintolan sulkemista

Saavuin tänään Kuusamon lentokentälle minuutin yli kahden. Olin minuutin myöhässä, mutta lentokone Helsingistä Kuusamoon oli 10 min. myöhässä, joten ehdin odottaa juhlapuhujaamme, Kalervo Aromäkeä, pienen tovin. Tulimme kentältä suoraan Karpaloon syömään. Klo 15 aikoihin, kun Karpalo suljetaan, oven taakse ilmestyi siilinjärveläinen pariskunta, joka halusi tulla syömään. Heidän kanssaan sukeutui mielenkiintoinen keskustelu. Vein heidät rukouspuutarhaan, jossa koimme taivaallisen hetken. Mies ihmetteli, että mikä heidät tänne toi? Totesimme yhdessä, että Jumalan johdatus on ihmeellinen asia. Poislähdettyään he totesivat: "Tämä oli kuin piste iin päälle".

Siinä syödessämme, oven taakse ilmestyi toinenkin pariskunta, joka tuli syömään. Tunsin heidät kahden vuoden takaa. Olen kirjoittanut heistä 8.6.2011 päivätyn kirjoituksen kohdalla. Marjo ja Pekka ovat kotoisin Kajaanista. Marjo ja Pekka osallistuivat kaksi vuotta sitten aamurukouspiiriin, kirkossamme. Kerroin heille silloin Karpalo-hankkeesta ja pullonkeräyskampanjasta Karpalon hyväksi. Rohkaisin heitä hankkimaan säästölippaan, johon he voivat pudottaa panteista saadut rahat ja toimittaa ne sitten jossakin vaiheessa Karpalon tilille. Tänään he tulivat henkilökohtaisesti kertomaan Karpaloon, että heillä on nyt tuo säästölipas mukana. He lupasivat tuoda sen Karpaloon huomenna klo 16.30. Olin kovasti hämmästynyt tästä kokemuksesta. Kiitos Herralle, että tällaisia uhrautuvia ihmisiä on vielä olemassa! On mielenkiintoista tietää, kuinka paljon he ovat ehtineet kerätä pulloja kahden vuoden aikana. Jumala siunatkoon runsaasti heidän lahjansa. Marjolla ja Pekalla on tarkoitus jäädä kesäjuhlille.

Kullerot ovat nyt täydessä kukassa. Koristelin kirkkomme ja Karpalon näillä keltaisilla "Lapin ruusuilla" ja muilla luonnon kukilla.

2 kommenttia:

Paavo Hautala kirjoitti...

Marjon ja Pekan Karpalo- säästölippaaseen oli kertynyt kahden vuoden aikana pullopalautusrahoja yhteensä 72,70 €. Vein ne tänään Kuusamon ETRA ry:n tilille. Kiitos, Marjo ja Pekka, vielä kerran tästä hyvästä sydämestä antamastanne uhrilahjasta. Käyntinne Kuusamossa juuri juhlien aikana jäi erityisellä tavalla mieleeni. Se oli ihmeellinen Jumalan johdatus. Muistan teitä rukouksin. Mukava, kun Pekka otti perjantai-illan kokouksessa kitaran käteensä ja säesti lauluja Senoran kanssa kitaralla. Siunausta! Tulkaa taas joskus käymään Kuusamossa uudelleen!

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Marjo ja Pekka, hienosta kiitoskortista, jonka saimme tänään. Kortissa oli kuva tiestä, joka kulki kesäisen maalaismaiseman halki. Kortin nähdessäni, ensimmäisenä tuli mieleeni Jeesuksen sanat: "Minä olen tie, totuus ja elämä". Ja sanat: "Tässä on tie, sitä käykää!" Kukkasydän, johon olitte laittaneet kullankimalteisella aineella tärkeän päivämäärän: 7.6.2013, kertoi siitä merkittävästä tapauksesta, joka tapahtui Kuusamossa tuona päivänä! Sydämessä oli kullanvärinen nauha ja sen voi ripustaa, johonkin tärkeään paikkaan muistuttamaan tuosta hetkestä. Ajattelin laittaa sen rukouspuutarhaamme "ebeneesseriksi", muistututtamaan rukousvastauksesta ja Jumalan johdatuksesta.

Kiitos myös yhteystiedoistanne. Sitten, kun tulemme Kajaaniin, niin voimnme ottaa yhteyttä ja tavata, jos Herra suo!
Kirjoitan sen rohkaisevan ajatuksen pääsivulle, jonka lähetitte kortin mukana.