maanantai 17. kesäkuuta 2013

Herran etsimisen kautta pääsemme vapaiksi peloista!

"Minä etsin Herraa, ja hän vastasi minulle. Hän vapautti minut kaikista peloistani." (Ps. 34:5.)

Ihminen voi helposti joutua pelkonsa tai pelkojensa vangiksi. Monilla peloilla on yhteys lapsuuteen. Herkät ja puolustuskyvyttömät lapset ovat alttiita pelottaville asioille ja koska he eivät kykene käsittelemään pelkoja aiheuttavia tekijöitä aikuisen tavoin ja koska heiltä puuttuvat esimerkiksi kokemukset ja asioiden koko kuva, niin heille voi kehittyä erilaisia fobioita. Vanhemmilla on tärkeä tehtävä huolehtia pienen lapsen turvallisuudesta, ettei lapsille syntyisi sellaisia pelkotiloja, jotka ovat aivan kuin "mörköinä" lukkojen takana valmiina odottamassa niiden esiintuloa jonkun pelon laukaisevan asian tähden. Fobioita hoitavat lääkärit, terapeutit, "sielunhoitajat" ja muut ns. ammattiauttajat voivat olla suureksi avuksi henkisen, fyysisen, sosiaalisen ja hengellisen tasapainon saavuttamiseksi, mutta paras lääke kaikista peloista vapautumiseen ja parantumiseen on Daavidin kokemuksen mukaan Herran etsimisen kautta saatu Jumalan apu. Herran etsimisen kautta pääsemme vapaiksi peloista!

Herran etsiminen tapahtuu sanan ja rukouksen kautta. Sinäkin voit luottaa siihen, että Herra kuulee kaikki totiset ja vilpittömät rukouksesi ja vastaa niihin samalla tavalla kuin hän vastasi Daavidille, jonka kiitoslaulusta olen ottanut tämän aamun sanan. Tämän laulun sanat kannattaa toistaa itselleen niin monta kertaa, että ne jäävät pysyvästi mieleen. Jos toistamme näitä sanoja "mantrasanojen" tapaan, niin niistä ei ole apua. Mutta jos toistamme niitä sen tähden, että haluamme muistaa tuon tärkeän kehotuksen Herran etsimisestä ja haluamme toimia niin kuin nuo sanat kehottavat meitä toimimaan, niin löydämme avun oikeaan aikaan silloin kun sitä tarvitsemme. Aloitetaan tänä päivänä ja sanotaan em. sanat ääneen silloin kun muistamme tai kun pelko hiipii sydämeen. Sanojemme kautta ajatukset ohjaavat mieltämme oikeaan suuntaan ja ne antavat mielemme kautta "kipinän" tai "puhuttelun" siitä, että meidän tulisi siirtyä sanoista tekoihin, kokonaisvaltaiseen Herran etsimiseen. Illalla voit sitten kommentoida tämän kirjoituksen kohdalla ja kertoa siitä, että oliko näistä sanoista sinulle apua ja mitä sinulle tapahtui? Saitko yhteyden Jeesukseen, sanan ja Pyhän Hengen kautta, vastasiko Herra sinulle ja vapauttiko hän sinut peloistasi tai jostakin pahasta, sinua vaivaavasta, asiasta? Siunausta kesäpäivääsi! Muistan rukouksin erityisesti niitä, jotka lukevat tämän kirjoituksen! Kun luit tämän kirjoituksen, niin voisitko välittää tämän sanan esim. facebookin avulla kavereillesi? Jos olet uskossa, niin voit myös liittyä rukousketjuun tämän kirjoituksen lukijoiden puolesta! Muistetaan tänään rukouksin, erityisesti erilaisista peloista kärsiviä ihmisiä, lapsia ja aikuisia!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Koin tänään johdatusta monella tavalla ja kiitän siitä Jumalaa!

Paavo Hautala kirjoitti...

Jumalan johdatuksen kokeminen antaa paljon iloa. Johdatuksen kokee usein vasta ajan kanssa. Sellaiset hetket, jolloin näemme ja tunnemme Jumalan käden kosketuksen ja johdatuksen selvästi asioiden tapahtumahetkellä, ovat elämämme tähtihetkiä ja ne jäävät mieleen!