perjantai 14. kesäkuuta 2013

Auringon paahde voi satuttaa koko ruumista!

"Ei heille enää tule nälkä eikä jano. Aurinko ei satu heihin eikä mikään helle, sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, paimentaa heitä ja johdattaa heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala pyyhkii pois kaikki kyyneleet heidän silmistään." (Ilm. 7:16,17.)

Sain puhelimeeni tekstiviestin, jossa oli Eeron lähettämä teksti, Ilm. 7:17. Päätin kirjoittaa blogilleni jonkun ajatuksen tämän sanan innoittamana.

Sanalla: "heille", kuvataan Jumalan kansaa, joka on päässyt perille. He ovat pitkissä valkoisissa puvuissa valtaistuimen luona taivaassa. "Nämä ovat ne, jotka tulevat siitä suuresta ahdistuksesta. He ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä." (Ilm. 7:14.) Karitsa on valtaistuimen keskellä. Ilmestyskirja käyttää usein Jeesuksesta nimeä, Karitsa, jolla tahdotaan korostaa Jeesuksen keskeistä asemaa Pelastajana. Jeesus on teurastettu Jumalan Karitsa, joka ottaa pois syntimme ja mahdollistaa näin meidän pääsymme valkeavaatteisina Herramme luo uuteen Jerusalemiin, elämän vetten lähteille. Vaatteiden peseminen ja valkaiseminen ovat kaksi eri tapahtumaa, mutta molemmat tapahtumat ovat mahdollisia vain Karitsan veren kautta. "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka istuu valtaistuimella, ja Karitsalta!" Pelastetut ovat kerran perillä Jeesuksen veren ansiosta. Muuta pelastustietä ei ole olemassa. Kukaan ei pääse perille hyvien tekojen ja omien ansioiden kautta. Pelastus annetaan armosta ja lahjana niille, jotka uskovat Jeesukseen Kristukseen ja ottavat Jumalan armon vastaan uskon kautta.

Tuntui mukavalta, kun aurinko paistoi Kuusamossa lämpimästi ja saimme nauttia kesäisistä päivistä jo toukokuussa. Nyt aurinko on pilviverhoon piiloutuneena ja sää on sateinen ja viileä. Aurigon paisteessa voimme kokea iloa ja mielihyvää, mutta toisinaan myös tuskaa, riippuen siitä millä voimalla aurinko paahtaa. Jumala voi käyttää aurinkoa tuomioittensa toteuttajana. Ilmestyskirjan 16-luvussa kuvataan Jumalan vihan maljoja. "Neljäs enkeli vuodatti maljansa aurinkoon, ja sen annettiin paahtaa ihmisiä tulella. Ihmiset paahtuivat kovassa helteessä ja pilkkasivat Jumalan nimeä, hänen, jolla on vallassaan nämä vitsaukset. He eivät tehneet parannusta eivätkä antaneet kunniaa Jumalalle." (Ilm. 16:8,9.) Jos aurinko paahtaa seitsemän kertaa kuumempana kuin tavallisesti, niin silloin auringon aiheuttama helle sattuu koko ruumiiseen. Vitsaukset eivät kuitenkaan saa parannusta aikaan. Jumalan hyvyys vetää parannukseen niitä, joiden omatunto ei ole palanut karrelle. Ihmiskunta on tehnyt auringosta jumalan, jota on palvottu vuositunhansien ajan. Nykyäänkin aurinko on keskeisellä sijalla ihmisten jumalanpalveluksissa, sitä ei vain huomata, koska tämä asia on taitavasti verhottu.

Ihmiskunnalle on tulossa kovat ajat. Suuresta ahdistuksesta voimme pelastua vain Jeesuksen kautta. Hän on luvannut olla kanssamme, joka päivä, maailman loppuun saakka. Tähän lupaukseen saamme luottaa. Suuresta ahdistuksesta tulleilla on silmissään paljon kyyneleitä, mutta Jeesus pyyhkii pois kaikki kyyneleet heidän silmistään.

Ei kommentteja: