lauantai 28. heinäkuuta 2012

Tessalonikan seurakunnan innoittava esimerkki kannustaa meitäkin

Tessalonikan seurakunta sai Paavalilta ja hänen työtovereiltaan Silvanukselta (Silas) ja Timoteukselta paljon kiitosta ja kannustusta. Seurakunnan jäsenten toimiva elävä usko, uhrautuva rakkaus, aktiivinen lähetysinto ja seurakunnassa vallitseva yhtenäinen hyvä henki, tekivät Tessalonikan seurakunnasta malliesimerkin muille seurakunnille ja uskoville laajemminkin. Mekin voimme ottaa oppia heidän elämäntavastaan, uskostaan ja rakkaudestaan Jumalaa ja lähetystyötä kohtaan. Evankeliumin sana ei vaikuttanut Tessalonikassa vain kirjaimena, vaan Pyhän Hengen voimana. Kristuksen paluun odotus aktivoi seurakuntaa. He odottivat ja jouduttivat Kristuksen tuloa elämällään ja toimimalla lähimmäisten hyväksi. Toivottavasti meidänkin seurakuntamme voisi toteuttaa Jumalan suunnitelmaa ihmisten auttamiseksi Jumalan yhteyteen, palvelemaan Herraa ja lähimmäisiämme.

2 kommenttia:

Jeesuksen tunteminen kirjoitti...

Kiitos kyllä oli siunattu Sapatti.
Kristuksen paluun odotus täytyisi näkyä myös meidän sydämmistä ? Harras toivo herää kun rofetian henki totutuu kirjaimellisesti.
Ilm 22:20 näitä todistaa, sanoo: Totisesti,minä tulen pian Amen, Tule Harra Jeesus!
Autuaat ne, jotka pesevät vaateensa, että heillä olisi valta syödä elämän puusta ja he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin !
( Ilm.22:14 ). Toimiva usko saa rakkauden toimimaan Jumalan sanan välityksellä. Ylösnousemuksen ikävä loistaa hengellisessä rakkaudessa. Rakkaus totuuteen saa ilon loistamaan kasvoilta.
" Jumala on rakkaus " ( 1 Joh.3:8 ).
Kuinka usein olemmekaan nähneet nämä sanat kotien seinillä, rukoushuoneissa ja kirkoissa. ? Vielä useimmin olemme ne kuuleet saarnastuoleista ja radiosta. Mutta toinen asia on, onko meillä omakohtainen kokemus Jumalan rakkaudesta ?

Anonyymi kirjoitti...

Meillä Varkaudessa oli myös siunattu sapattijumalanpalvelus. Eläkkeellä oleva pastori Antti Oksanen palveli Jumalan sanansaattajana tutkistelun ja saarnan jakajana.
Tutkimme jae jakeelta 1.Tess.1 luvun. siinä on paljon hyvää ja opettavaa ainesta nykypäivän seurakunnille. Raamattu on niin ihmellinen kirja, vakka se on kirjoitettu tuhansia vuosia sitten, niin ohjeet ja kehotukset ovat tänäänkin ajankohtaisia.
Olkaamme sanan tekijöitä eikä vaan kuulijoita, kuten tessalonikalaisetkin. Muistakaamme Hengen hedelmien satoa kasvattaa omassa elämässämme olemalla tiiviisti yhteydessä Luojaamme ja Lunastajaamme. Raija