perjantai 27. heinäkuuta 2012

Porokolari pysäytti matkantekomme eilen 26.7.12

Matkanteko pysähtyi eilen torstaina 26.7.12. klo 20.30 porokolariin. Poro kuoli välittömästi ja auto meni lunastuskuntoon. Henkilövahinkoja ei tullut, kiitos Jumalan varjeluksen. Anne ajoi autoa ja hallitsi yllättävän tilanteen hyvin. Nyt pitää hoidella vakuutusyhtiön kanssa asiat kuntoon. Tapahtumapaikalla Kirvesvaaran - ja Irnintien risteyksen kohdalla, jossa onnettomuus sattui, kasvaa yksinäinen komea haapa. Sanoin Annelle, että tuosta puusta tulee poron ja Seat CORDOBAN kuolemien muistopuu. Tauriaisen hinausauto toi meidät takaisin Kuusamoon. Saimme tietää, että samalla kohdalla on tapahtunut paljon porokolareita. Vastaantulijat sanoivat, että vähän edempänä oli myös kuollut poro tien vieressä.
4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On se ollut aikamoinen kohtaaminen poron kanssa, kun siltä henki meni. Taivaan Isän varjelus oli, että Annelle ja sinulle, Paavo, ei sattunut mitenkään pahasti. Ihmisten tekemiä autoja on maailma pullollaan, joten niitä saa uusia, mutta jos henkilöille sattuu vakavia vaurioita, niin niitä ei aina saa korjatuksi.
Näinkö ette sitten päässeetkään Kajaaniin täksi viikonlopuksi? Ehkä tiedän joitakin ilonaiheita, joita on lähiaikoina sinulle tullut tai ainakin aavistelen.
Siunattua sapatinaikaa ja Jumalan läsnäoloa elämääsi, Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Raija, myötätuntoisesta viestistäsi. Kun ajattelemme, että kaikilla meille sattuneilla tapahtumilla on joku erikoinen tarkoitus, niin voimme ottaa sen vastaan rauhallisesti. Niin ikävillä kuin iloisillakin kokemuksilla on oma tehtävänsä, joiden merkityksen tajuamme usein vasta jälkeenpäin. Yksi iloisista uutisista on tiedossasi, koska ko. henkilö on kertonut sen myös sinulle ja olemme siitä keskustelleet. Emme, ikävä kyllä, pääse Annen siskon järjestämään juhlaan. Terho, Sini ja Mikael kyllä menevät, mutta heidän autossaan ei ole tilaa. Lisäksi he jatkavat matkaansa Kajaanista Iisalmeen, toiseen kyläpaikkaan, ja tulevat sitten myöhemmin takaisin Kuusamoon. Lähetän Armille lämpimät onnittelut ja siunauksen toivotukset ja terveiset kaikille juhlavieraille. Olisi ollut mukava tavata teidät kaikki. Mietin jo mitä olisin juhlassasi sanonut, lauluakin Annen kanssa suunnittelimme.

Anonyymi kirjoitti...

Suojelusenkelit olivat taas matkassanne :)
Siunattua päivän jatkoa ja terveisiä Porista.
Tuula

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Tuulalle terveisistä. Porin teillä ei taida poroja näkyä, hirviä kuitenkin!