keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Rakkaudellinen yhteishenki siunaa koko maailmaa!

"Pyrkikää rauhan yhdyssiteen avulla säilyttämään Hengen ykseys". (Ef. 4:3.)

Tämä sana on suunnattu erityisesti seurakuntaruumiin jäsenille. Jeesuksen viimeinen rukous, ennen hänen poismenoaan, koski Jumalan lasten ykseyttä. Hän rukoili, että Herran omat voisivat olla täydellisesti yhtä. Ykseys ei voi olla täydellistä, jos sitä ei etsitä totuudessa ja rakkaudessa. Hyvä omatunto ja nöyryys ovat perusasioita rauhalle ja ykseydelle. Jos kaikilla seurakuntaruumiin jäsenillä on palava halu seurata Jeesusta ja etsiä ja toteuttaa elämässään Jumalan tahtoa, niin jäsenten välillä vallitsee rakkaus ja siitä seuraa rauha. Rauha ihmisten kesken edellyttää Jeesuksen rauhan omistamista ja asumista ihmisten sydämessä.

"Mutta jos me vaellamme valossa, niin kuin hän on valossa, meillä on yhteys keskenämme ja Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä." (1. Joh. 1:7.)

Hengen yhteyden kokeminen ei ole aina itsestään selvä asia, vaikka eri osapuolet sanovatkin olevansa Jumalan lapsia ja seuraavansa Jeesusta.

Jumalan antama rauhan yhdysside on Jeesus. Jeesuksen rakkaus ja hänen rauhansa ovat lahjoja, jotka saadaan Pyhältä Hengeltä, kun niitä pyydetään uskossa. Näiden lahjojen kautta yksityiset jäsenet ja koko seurakunta rakentuu ja kasvaa Kristuksen täyteyden ja täyden iän määrään. Mutta Hengen luoma ykseys voi särkyä, jos seurakuntaruumiin jäsenet alkavat riidellä keskenään ja taistella omien etujensa puolesta. Kristuksen edun ja seurakuntaedun välillä ei ole ristiriitaa. Kun ajattelemme ja toimimme oikealla tavalla seurakunnan edun puolesta ja lähimmäisen edun puolesta, niin Kristus ottaa palveluksemme vastaan, niin kuin olisimme palvelleet häntä itseään. Kristukselle annettu palvelus vahvistaa Hengen ykseyttä. Rakkaudellinen yhteishenki on Jumalalle kunniaksi ja tämä henki siunaa koko maailmaa ja säilyttää Hengen ykseyden. Kristuksen Henki on armon, rakkauden ja rauhan Henki! Saakoon tämä Henki laskeutua yllemme joka hetki!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minulle nousi mieleeni muutamia kysymyksiä:
" - Voiko olla Jeesuksen seuraaja, jos ei vietä samaa viikonpäivää lepopäivänä jota Hän vietti ja jos ei noudata Hänen opetuksiaan? "
" - Voiko olla Jumalan lapsi, jos ei noudata Hänen käskyään : " Tämä on minun rakas poikani, kuunnelkaa häntä. "?
" - Voiko olla Jumalan lapsi, jos muuntaa Raamatun Pyhää Sanaa mieleisekseen ja itselleen sopivaksi, vaikka Pyhässä Sanassa on kielletty siihen mitään lisätä tai siitä mitään pois ottaa? "
En pyydä sinua Paavo näihin vastaamaan, jokainen voisi varmaan omassa mielessään näitä miettiä.
Kirjoittamaasi tekstiin haluan sanoa: " AMEN."
T. Mima

Paavo Hautala kirjoitti...

Vastaan kysymyksiisi blogini pääsivulla. Siunausta, sinulle ja läheisillesi!