tiistai 15. syyskuuta 2015

Jumalan kansan jumalattomuus häpäisee Jumalan valtaistuimen kunnian!

Olen lukemassa raamattuvuoden tekstejä Jeremian kirjasta. Jeremiaa sanotaan itkeväksi profeetaksi. Hän itki silmänsä kuiviksi. Hän on kirjoittanut myös Valitusvirret. Jeremia suri hyvin syvästi Jumalan kansan kohtaloa. Hän suri kansan rappiotilaa. Kansa, jonka olisi pitänyt olla valona ja totuutena kaikille muille kansoille, oli vajonnut jumalattomuuteen ja syvään hengelliseen ja taloudelliseen lamaan. Jumalan hylkäämisen seurauksena kansa kärsi tappion ja Jumalan parannuskeinona se jouduttiin viemään Baabeliin, pakkosiirtolaisuuteen, takaisin orjuuteen, josta se oli kerran Egyptistä pelastettu ja vapautettu. Tämä oli vaikeaa ja kovaa aikaa. Nöyryyttävää aikaa!

Historia toistaa itseään. Luopumuksen tähden Jumala sallii ahdistuksen ajan tulla, jotta ihmiset kääntyisivät Jumalan puoleen ja tekisivät parannuksen. Jeremian esirukous ja synnintunnustus sisältää opetuksen myös meille, tänään.

"Sano heille näin: Minun silmistäni vuotavat kyyneleet yötä päivää lakkaamatta, sillä neitsyttä, tytärtäni, on ruhjottu raskaasti, lyöty hyvin pahasti. Jos lähden kedolle, näen miekan kaatamia, jos tulen kaupunkiin, näen nälkään nääntyviä. Niin profeetat kuin papitkin kiertelevät maata eivätkä tiedä, mitä tehdä." Oletko sinä, Herra, hylännyt Juudan kokonaan, inhoaako sielusi Siionia? Miksi olet lyönyt meitä niin, ettemme voi parantua? Rauhaa toivottiin, mutta mitään hyvää ei tullut, paranemisen aikaa, mutta sen sijaan on kauhua! Herra, me tunnemme jumalattomuutemme ja isiemme pahat teot. Me olemme tehneet syntiä sinua vastaan. Nimesi tähden, älä hylkää! Älä anna häväistä kunniasi valtaistuinta! Muista liittoasi meidän kanssamme, älä riko sitä. Voisivatko kansojen turhat jumalat antaa sadetta tai taivas sadekuuroja? Etkö se ole sinä, Herra, meidän Jumalamme? Sinua me odotamme, sillä sinä olet tehnyt kaiken tämän." (Jer. 14:17-22.)

Jumalan kansan jumalattomuus häpäisee Jumalan valtaistuimen kunnian. Eri maiden Jumalan omat ovat tämän päivän Jumalan kansa, jota Herra kutsuu jatkuvasti lähemmäksi itseään ja kääntymään pois pahoilta teiltä! Kuulemmeko tämän kutsun ja vastaammeko siihen?

Rukoillaan yhdessä näin:

Sinua me odotamme tänäkin päivänä pelastamaan meidät pahasta ja johtamaan oikealle tielle, yksilöinä ja kansana. Tunnustamme sinulle syntimme sinua ja lähimmäisiämme vastaan olemme rikkoneet ja pyydämme, että olisit meille armollinen ja antaisit meille meidän syntimme anteeksi, suuren hyvyytesi ja armosi tähden, etkä hylkäisi meitä! Anna meille voimaa ja viisautta, paljon rakkautta, iloa ja rauhaa! Tahdomme elää sinulle ja kirkastaa nimesi kunniaa sinun armosi avulla! Kiitos, että kuulet rukouksemme! Aamen!

Jos haluat, niin voit kirjoittaa oman sydämesi rukouksen tämän kirjoituksen kommenttiin! Lukijat voivat yhtyä siihen ja tulla siunatuiksi!

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, sain Rukouskutsu viestin puhelimeen. Tämä on Rukouskutsu, joka on lähtöisin eduskunnasta. Ajalle 15.-17.9. Jokaiselle, joka haluaa rukoilla näiden asioiden puolesta.
Aihe 1. Yhteiskuntarauhan säilyminen. Aihe 2. Pakolaistilanne. Aihe 3. Kansalaisaloite sairaanhoitohenkilökunnan oikeudesta kieltäytyä abortista omantunnon syistä, tulee lähetekeskusteluun 8.10. Aihe 4. Aito avioliitto kansalaisaloite.

Anonyymi kirjoitti...

Lisäys äskeiseen Rukouskutsu viestiin. Viestin on siis lähettänyt yksi henkilö eduskunnasta. Ja tätä Rukouspyyntö viestiä on laitettu eteenpäin kännykkä viestein.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos sinulle, kun laitoit nämä rukousaiheet blogilleni muistuttamaan tärkeistä asioista. Muistetaan yhdessä näitä aiheita rukouksin. Tapahtukoon kaikissa Herran tahto! Jumala kuulee rukoukset ja ottaa huomioon pyyntömme!

"Tämä on se rohkea luottamus, joka meillä on häneen: jos me anomme jotakin hänen tahtonsa mukaan, hän kuulee meitä. Ja jos kerran tiedämme hänen kuulevan meitä, mitä tahansa anommekin, tiedämme myös, että meillä on kaikki, mitä olemme häneltä anoneet." (1. Joh. 5:14,15.)

Tähän lupaukseen on hyvä vedota!

Jeesuksen tunteminen kirjoitti...

Joh.17:20,21. Mutta en minä rukoile ainoastaan näiden edestä, vaan myös niiden edestä, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun.
( 21). että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä,olet meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.

Saakoon nämä Jeesuksen jäähyväis rukoukset tulla kirkastetuksi.
Että sydämmet avautuisivat evankeljumille.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Ari, rukouksestasi! Siunausta elämäänne!

Anonyymi kirjoitti...

Sydämelläni on ollut nyt Kemin tilanne, josta on uutisoitu.
Siunaa Herra niitä vapaaehtoisia, jotka auttavat pakolaisia ruokaa järjestämällä ja näyttämällä sen, etteivät he ole täysin vailla suomalaisten tukea. Tekeväthän nämä auttajat sinun sanasi mukaista työtä, auttamalla niitä, jotka apua tarvitsevat. Suojele näitä vapaaehtoisia kaikilta pahantahtoisilta heitä kohtaan hyökkääviltä ja rasistisilta ihmisiltä. Anna anteeksi näille hyökkääjille heidän tekonsa, sillä he eivät ymmärrä, miten väärin he toimivat ja anna näille pahantahtoisille henkilöille täydellinen ymmärrys, että he katuvat ja että heidän ajatusmaailmansa muuttuisi suvaitsevaksi ja viha muuttuisi suvaitsevaisuudeksi heidän ajatus- ja tunnemaailmassaan.
Anna uutta henkistä voimaa ja vahvista näitä vapaaehtoistyössä olleita henkilöitä, ettei heidän kokemansa uhkaukset jäisi vaivaamaan heitä, vaan eheytä ja vahvista ja siunaa heitä. Anna heidän tuntea Sinun voimasi ja suojelusi ja läsnäolosi heidän kanssaan ja tukenaan.
Tätä suojelusta ja siunausta pyydän myös koko Suomen kohdalla, jokaiselle paikkakunnalle, jossa eri maista tulleita henkilöitä asuu, liikkuu ja apua tavalla tai toisella on vailla. Sillä Sinä Herra et jätä työntekijöitäsi yksin, vaan olet luvannut olla siellä, missä Sinun työväkesikin on, Sinä et jätä yksin. Saakoon tämä Sinun lupauksesi antaa lohdutusta niille, jotka ovat joutuneet tai jotka joutuvat kohtaamaan vihaa. Sinuun Herra me voimme turvata. Kiitos, että Sinä olet uskollinen, etkä hylkää hädän ja vaikeuksien keskellä.
T. Katariina

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Katariina, rukouksestasi. Herra vastatkoon rukoukseesi, joka oli koskettava. Sinulla on lähimmäisiä rakastava sydän, joka ymmärtää vaikeuksissa olevia. Tuo lehtijuttu niistä talvitakeista on ollut myös minun mielessäni.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Herralle, että Hän on pitänyt huolen vaikeissa tilanteissa ja antanut ruumiillista voimaa jaksaa ja kantanut hankalien taloudellisten tilanteiden yli. Se että olen selvinnyt hankalien kuukausien yli olisi ollut täysin mahdotonta, ellei Herra olisi kuunnellut rukouksiani ja vastannut niihin, olisin varmaan peti kunnossa ja väsynyt. Saan vain ihmetellä Hänen rakkauttaan, ja kiittää siitä!
T. Katariina

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Jumalalle! Hän tietää tarpeesi ja auttaa jatkossakin! Voimia ja johdatusta tuleviin päiviin.

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän rukoilemaan Nepaliin lähtevän henkilön puolesta ja, että eräs proteesifirma lahjoittaisi pyydetyt lonkka- ja polviproteesit tähän tärkeään sairaiden ja hoito- avustustyöhön Nepaliin. Herra järjestäköön myös kaiken taloudellisen tuen tälle lähetystyöhön lähtevälle henkilölle.
T. Rukoillen tukija

Paavo Hautala kirjoitti...

Tärkeästä työstä pyydät esirukousta! Toteutukoon kaikki Herran suunnitelman mukaisesti ja väistyköön esteet joka suunnalta, että tie avautuisi auttamiselle! Siunausta!