sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Tänään mietiskelen Joosefin elämän opetuksia

Kun luemme Raamatun kertomuksia, näemme yksityisten ihmisten ja kansojen kokemuksissa kärsimysten ja vastoinkäymisten kasvattavan merkityksen. Kärsimysten ja siunausten välinen yhteys tulee esille myös Joosefin elämässä. Joosefin elämä ja luonne olisivat menneet pilalle, jos Jumala ei olisi siirtänyt häntä pois siitä ympäristöstä, jossa hän eli. Vanhemmat tekevät suuren kavatusvirheen, jos he pitävät lapsiaan eriarvoisessa asemassa. Suosio tai epäsuosio ovat kasvupohjan ääripäitä, jotka kasvattavat lellilapsia tai mustia lampaita.

Jumalalla on hyvä suunnitelma jokaisen ihmisen varalle, olkoon hänen taustansa minkälainen hyvänsä. Jumala katsoo aina meidän parastamme, kun hän johdattaa meitä taivaaseen johtavalla tiellä. Jumalan koulussa ollessamme meidän on hyvä muistaa seuraavt asiat:

1) Anna Jumalan armon avulla sydämestäsi anteeksi kaikki kokemasi vääryydet ja laiminlyönnit, mitä ne sitten ovatkin.
2)  Älä päästä katkeruuden juuria kasvamaan sydämesi puutarhassa. Kun kasvimaan rikkaruohot kitketään pois kasvun kaikissa vaiheissa, sadosta tulee runsas ja hyvälaatuinen, jos kaikki muutkin kasvun edellytykset ovat ok.
3) Säilytä kiitollinen, positiivinen ja palveleva asenne, vaikka elämän olosuhteet olisivat millaiset hyvänsä.
4) Luota aina Jumalaan ja anna hänelle kiitos, kunnia ja ylistys!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lainasin kirjan: Mielenrauha. Luettuani sen kuulin miesäänen sanovan:"Satu on ihan putkessa".
En tiedä, mitä tuo tarkoitti ja kuka sen sanoi, mutta tunsin tarvetta rukoilla kyseisen Satun puolesta, koska mielestäni tuo ei kuulostanut hyvältä, olipa sitten missä putkessa tahansa. Pyydän, Herra auta!
T. Katariina

Paavo Hautala kirjoitti...

Ryyppyputki on todella elämää tuhoava asia. Jos Sadulla on tällainen vaihe elämässä, Herra katkaiskoon tämän kierteen nopeasti! Tuo kirja on varmaan hyvää luettavaa. Saakoon sieltä virrata sieluusi iloa ja rauhaa!

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin ajattelin ensimmäiseksi, että kyseessä on joko alkoholi tai huumeet.
Kiitos, kirjan on kirjoittanut W. Philips Keller. Itse lainasin Kirjastosta kyseisen kirjan. Tein kirjasta muistiinpanoja, sen verran hyvää ja luettavaa tekstiä rauhasta, jonka soisi löytyvän jokaisen uskovan sydämestä.
T. Katariina

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, vinkistä! Rauhallista sapattia ja jatkossakin kaikkea hyvää!