torstai 1. lokakuuta 2015

Vastaus, Miman, edellisen kirjoituksen kommentissa oleviin, kysymyksiin

Kiitos kommentistasi, Mima!

Huomaan, että ajattelet Jeesuksen seuraamisen merkitystä syvällisesti. Kysymyksesi haastavat minua vastaamaan niihin, vaikka vapautatkin minut tästä tehtävästä. Usein on parempi, että jättää kuulijan itse pohtimaan kysymyksiin vastaukset, silloin ei kanna vettä kaivoon, joka valuu sieltä pois.

Kaikki kysymyksesi viittaavat Jumalan käskyihin, jotka ovat pyhiä, ja Jeesuksen seuraajien suhtautumiseen Herran käskyihin. Voiko olla Jeesuksen seuraaja, jos ei rakasta Jumalan käskyjä?

Sapatti on asetettu lepopäiväksi jo luomisessa. Se on seitsemäs päivä. Seitsemäs päivä on lauantai. Jeesus vietti tätä päivää pyhäpäivänä Jumalan tahdon mukaan, vaikka jotkut syyttivätkin häntä sapatin pyhyyden rikkomisesta. Jeesus ei syyllistynyt mihinkään laittomuuteen. Jeesuksen elämässä rakkaus Jumalaan ja rakkaus lähimmäisiin täytti koko lain.  Näin meidänkin tulisi elää, seuratessamme Jeesusta. Raamattu puhuu laittomuuden salaisuudesta. Laittomuus on tänä päivänä verhoutunut valkeuden ja rakkauden pukuun ja peittänyt näin alleen kapinan siemenet, jotka johtavat jopa valitutkin harhaan.

Raamatussa on paljon vakavia varoituksia, jotka koskevat laittomuutta.

"Joka kääntää korvansa kuulemasta opetusta, sen rukouskin on kauhistus." (San. 28:9.)

Tämä on yksi niistä. Tietoisella ja tietämättömällä laittomuudella on kuitenkin eronsa.

"Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on sietänyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten, kaikkialla on tehtävä parannus." (Ap.t. 17:30.)

"Heidän ymmärryksensä on pimentynyt, ja he ovat vieraantuneet Jumalan elämästä tietämättömyytensä ja sydämensä paatumuksen tähden." (Ef. 4:18.)

Jos Jumalan laki hylätään tai siihen suhtaudutaan vieroksuen, mieli ja ymmärrys pimenevät. Ymmärryksen pimentyminen vieraannuttaa ihmisen Jumalan elämästä. Tietämättömyys ja sydämen paatumus tapahtuvat usein hitaasti ja huomaamatta. Ne tulevat elämäämme kuin uni, yllättäen ja äkkiarvaamatta.

Pyhän Hengen avaama Jumalan sana johtaa Jeesuksen seuraajat uskon ja rakkauden kuuliaisuuteen. Uskon ja rakkauden kuuliaisuuden ilmapiirissä kypsynyt Hengen hedelmä valmistaa tietä sadon korjuuseen. Kypsä sato ei sisällä lustetta eikä rikkaviljaa, koska Herra on seulonut sen pois ennen korjuuta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Paavo!
Toivottavasti mahdollisimman moni miettisi ja pyrkisi omassa elämässään parantamaan ja tahtoisi vahvistusta hengellisessä elämässä, Jumalan tahdon mukaan, ja siten vahvistaisi omalla kohdallaan suhdetta Isään, sekä Herramme Jeesuksen Kristuksen seuraamiseen.
T. Mima

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Mima! Tämä on oikea suunta elämälle!