sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Rukous yhteisten asioiden puolesta 13.4.2012

Kaikkivaltias Jumala, rakas taivaallinen Isä, Jeesus Kristus Vapahtajamme, Pyhä Henki. Sinä olet arvollinen saamaan meidän ylistyksemme ja palvontamme. Ylistys, kunnia, kirkkaus, valta, voima ja väkevyys tulkoon Sinulle nyt ja iankaikkisesti. Kiitos, että saamme tulla rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme armoa ja laupeutta ja löytäisimme avun nyt, kun sitä tarvitsemme.

Tunnustamme sinulle kaikki meidän syntimme. Olemme rikkoneet sinua ja toinen toisiamme vastaan ajatuksin, sanoin ja teoin. Ole meille syntisille armollinen. Kiitos, että saamme tuoda nöyrät pyyntömme eteesi Jeesuksen Kristuksen vanhurskauteen ja hänen suureen armoonsa luottaen.

Esirukouksemme tänä iltana koskevat erityisesti Koillismaalla asuvia ihmisiä ja asioita. Kiitämme Herra sinua kaikista täällä asuvista ihmisistä. Sinä olet meidät luonut ja lunastanut kalliilla verelläsi. Kiitämme sinua lapsista ja nuorista. Rukoilemme heidän puolestaan, että sinä varjelisit heidät kaikesta pahasta. Siunaa vanhempia, jotka kantavat huolta lapsistaan. Varjele kodit, koulut, päiväkodit ja kerhot. Anna kasvatustyössä mukana oleville viisautta, voimaa ja paljon rakkautta ja kärsivällisyyttä lasten ja nuorten kasvattamisessa Herran tahdon mukaan.

Rukoilemme ikääntyneiden, sairaiden, yksinäisten ja syrjäytyneiden puolesta. Kaikkien puolesta, jotka kärsivät syystä tai toisesta. Kiitos Jeesus, että sinä olet kantanut kipumme ja sairautemme. Sinä olet kärsinyt syntiemme rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha. Sinun haavojesi hinnalla me olemme parantuneet. Auta meitä joka hetki turvautumaan sinuun. Tiedämme, että sinä et hylkää ketään joka luoksesi tulee. Tule Herra Jeesus suurena sielun ja ruumiin lääkärinä sairaiden luo ja kosketa heitä parantavalla kädelläsi. Tapahtukoon sinun tahtosi kaikkien meidän elämässämme.

Lähetä eläväksi tekevä Henki keskellemme kirkastamaan meille Kristusta. Anna evankeliumin sanoman tuoda ilo, rauha ja rakkaus jokaiseen sydämeen. Anna Henkesi virrata kevätpurojen ja tulvien tavoin runsaana keskuudessamme, sulattaen rinnastamme kylmyyden, jään ja roudan.

Rukoilemme kaikkien koillismaalaisten puolesta, jotka rakentavat kallista isänmaatamme täällä pohjan perillä. Anna päättäjille ja kaikille vastuunkantajille viisautta, ymmärrystä ja rehellisyyttä hoitaa yhteisiä asioitamme Jumalan tahdon mukaan. Auta että verovaroja käytettäisiin järkevästi yhteiseksi hyväksi.

Varjele Koillismaa luonnononnettomuuksilta, väkivallalta ja rikollisuudelta ja kaikelta pahalta. Auta virkavaltaa huolehtimaan kaikkien meidän turvallisuudestamme oikealla tavalla. Auta meitä pitämään huolta toinen toisistamme, että kaikilla olisi hyvä olla.

Siunaa tilaisuutemme, niin että saisimme ilon, rauhan ja rakkauden sydämiimme. Siunaa puheet, rukoukset ja laulut yhteiseksi rakentumiseksemme Kristuksessa Jeesuksessa. Jeesuksen nimessä. Aamen!

Ei kommentteja: