lauantai 7. tammikuuta 2012

Rukoussapatti aamusta iltaan!

Meillä oli tänään kirkossamme vieraileva puhuja, Jyväskylästä. Outi Hagren ja hänen 6-vuotias Juho-poikansa ilahduttivat meitä lauluilla ja Raamatun opetuksella. Minulla oli etuoikeus pitää Juholle lastenkirkko. Aiheena oli pienen Samuel-pojan palvelutyö pappi Eelin apulaisena Herran temppelissä. Juholla on hyvä lauluääni. Hän osasi laulujen sanat ulkoa. Lauloin hänen kanssaan useita lasten lauluja, Lasten sävel -nimisestä laulukirjasta. Jumalanpalveluksen jälkeen Maija-sisaremme yllätti seurakuntamme, kattamalla rakkaudella maustetun maukkaan aterian kaikkien jumalanpalvelukseen tulleiden iloksi. Näin saimme päättää juhla-ajan yhteiseen jumalanpalvelukseen ja rakkausateriaan.

Tilaisuuden jälkeen annoin eräälle veljelle Herran pyhän ehtoollisen, koska hän ei päässyt silloin, kun pidimme sen seurakunnassamme 31.12.2011. Pienenä ryhmänä rukoilimme vielä, kun toiset olivat jo lähteneet koteihinsa ja sitten jatkoin yksin rukousta klo 15-16 rukouspuutarhassa. Kirkkomatkani kesti tänään klo 9.30-15.30. Pienen kotihetken jälkeen lähdin vielä rukouspuutarhaan. Oma rukousvartiovuoroni oli klo 19-20. Valvoin Herran edessä klo 19-20.45 välisen ajan. Sain Herralta mahtavan lupauksen: "Minä luotan siihen, että Jumala, joka on teissä aloittanut hyvän työnsä, myös saattaa sen päätökseen Kristuksen Jeesuksen päivään mennessä." (Fil. 1:6.)

Neljä seurakuntamme jäsentä, jotka tekivät vuonna 2011 Sympatia-keräystä, saivat tänään ainutlaatuisen taidekalenterin. Sympatia-keräyksen 90 vuotta -juhlakalenteri on keräilykappale. Jokaisen kuukauden kuvana on kuuluisan kristityn taiteilijan Nathan Greenen maalaus. Nathan Greene on yksi aikamme arvostetuimpia kristittyjä taiteilijoita Yhdysvalloissa ja maailmalla. Tuhannet ihailijat ovat kiintyneet hänen lämminhenkisiin kuvauksiinsa Jeesuksesta nykyajassa. Nathanin vaikuttavat maalaukset puhuttelevat ohikulkijoita tunnettujen liikehuoneistojen, sairaaloiden, kirkkojen, koulujen ja kotien seiniä ympäri maailman. Nathanilla ja Patti -vaimollaan on kolme lasta ja heidän kotinsa sijaitsee Eau Clairessa, Michiganissa (USA).
Jos sinäkin haluaisit saada tämän ainutlaatuisen ja ihastuttavan kalenterin vuodelle 2012, niin ota yhteys Sympatia-keräyksen johtaja Markku Heinäseen. Markku kertoo sinulle, miten sinun on mahdollista saada kalenteri oman kotisi seinälle. Kalenterista otetaan lähiaikoina, uusintapainos.

Vuoden 2011 Sympatia-keräystulokseni oli muihin vuosiin verrattuna vaatimaton (2075,- €). Olisi pitänyt olla ahkerampi, koska maailmassa on niin paljon hätää. Ihmiset kamppailevat eloonjäämistaisteluiden keskellä. Meidän kaikkien tulisi ojentaa heille auttava kätemme. Kristuksen rakkaus velvoittaa meitä siihen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vai vaatimaton tulos! Sinä teit osuutesi. Monet meistä emme ole tehneet yhtä "vaatimatonta" tulosta. Silmiemme edessä on kohteita vaikka kuinka paljon. Jos ottaisimme tosissamme tämän Jumalan lapseuden, mitä maailmassa tapahtuisikaan! Markku Heinänen kirjoittaa: Miten saisimme kipinän syttymään jälleen lähteä alkuaikojen innolla ihmisten luokse taivaan lähettiläinä-- Sympatia enkeleinä!... Jumala haluaa käyttää sinua..."
Omalla pienellä tuloksella minäkin sain sen upean taideKalenterin. Hieno palkka! Siunaus terv. Helena S

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos myös sinulle Sympatia-keräykseen osallistumisestasi! On hyvä, että vapaaehtoisia kerääjiä löytyy eri puolelta Suomea. Voimia edelleenkin!